КПП-та в Троянския манастир

Общество

09-11-2012, 09:06

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ден на траур е, прощаваме се с патриарх Максим

Погребват †Максим зад чудотворната икона на Света Богородица Троеручица

По изискване на Светия синод ще бъде осигурен достъп на гражданите до църквата в Троянския манастир в село Орешак, където ще могат да се поклонят пред тялото на българския
патриарх Максим, обяви кметът на община Троян Донка Михайлова.

По думите й ръководството на общината е създало организация за достойното изпращане на главата на Българската православна църква.

Изградени са два контролно-пропускателни пункта за гражданите, както и зона за достъп на журналисти в двора на манастира.

Осигурено е транзитно трасе за преминаване на кортежа с тялото на патриарх Максим до манастира. Мерките за сигурност влизат в сила днес в 12.00 часа.

За реда по време на погребението ще бъдат мобилизирани всички служители на Районното управление на полицията в Троян. Пътна полиция ще бъдат разположени по пътните артерии водещи към манастира.

Днес в 15.30 часа започва погребението на Негово светейшество. Гробът, където ще бъде положено тялото му, се намира зад чудотворната икона на Света Богородица Троеручица в самата църква на Троянския манастир.

Очакват се в Троянската света обител да дойдат хиляди граждани, за да изпратят патриарх Максим в последния му земен път.