Израел ни дарява реномобил, благодарят за реакцията след атентата

Очаква се скоро у нас да пристигнат специалисти от различни области на медицината, които да консултират своите колеги в Бургас

Реномобил със специално оборудване ще дари Израел на града ни в знак на благодарност за бързата и компетентна медицинска помощ за пострадалите при атентата на летището евреи.

Това стана ясно днес на среща между израелския посланик Шаул Камиса - Раз и бургаския кмет Димитър Николов.

Специализираното возило ще бъде дарено на тържествена церемония, на която всички медици и служители на аеропорта, където се разигра кървавият терористичен акт, ще получат благодарствени грамоти от признателните чужденци.

Съвсем скоро пък в града ни ще пристигнат специалисти от различни области на медицината, които да консултират своите колеги в Бургас. Идеята е в бъдеще да бъдат създадени специализирани клиники за диагностика и лечение на различни болести, съобщиха от общината.

Възможността за въвеждането на денонощна система за видеонаблюдение на стратегически транспортни обекти, както и в целия град, също бе част от темите на срещата.

Според кмета Димитър Николов е необходимо много прецизно заснемане, особено около летището, ЖП и автогари.

"Изискването на община Бургас ще е видео информацията да се съхранява дълго време на сървъри, с висока защита", уточни градоначалникът.

Той сподели още, че хотелиери от Южното Черноморие са проявили интерес да се срещнат със специалисти от Израел, които се занимават с охрана на туристически обекти, за да обменят ценен опит.