Слънчевите затъмнения - предвестници на земетресения и други природни бедствия

Животът

09-11-2012, 21:00

Снимка:

N/A

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Сезонът на затъмненията

Особени феномени в природата и в поведението на животните и птиците, също могат да бъдат указание за подобна опасност в географските райони, в които се случват.

"На 13-14.11.2012 г. в периода 21:37-13.11 до 02:45-14.11 протича Слънчево затъмнение с максимална фаза в 00:11 ч. наше време. Това Слънчево затъмнение не се вижда от България, но при него Луната е приблизително в тази част на своята орбита, при която тя е по-близо до Земята спрямо другите дни от нейния цикъл. Фактът, че това се реализира точно по време на Слънчево затъмнение, предизвиква по-големи приливно-гравитационни сили насочени към земната кора. Няколко дни по-рано от самото събитие, в момента на затъмнението и няколко дни по-късно има повишена вероятност от сеизмична активност, особено където преминава сянката на затъмнението (района на Австралия, Южната област на Тихия океан и Южна Америка) и срещуположната зона по Земното кълбо (района на Средиземно море, Египет, Арабския и Индийския полуостров). Самата космическа конфигурация намеква, че има вероятност от природни катаклизми както със земната, така и с водната стихия особено в периода от 11 до 21 ноември и най-вече 3-4 дни около самото затъмнение".

Това е част от прогнозата на Филип Филипов за предстоящият Сезон на Затъмненията. Тя бе публикувана вечерта на 2 ноември, дни преди да започне да се превръща в реалност , чрез повишаване на сеизмичната активност в Гватемала,  Иран и дори у нас, в България. "С други думи, на фаза няколко часа след последна четвърт на Луната, преди опасното Слънчево затъмнение имаме сериозна активизация. Възможно е събитията в Гватемала и Иран да са само предварителни трусове - случващи се преди по-големи около затъмнението. Искрено се надявам това да не е свързано с България, но ако продължават слабите трусове около нас, ще се наложи да призная и тази вероятност.", коментира Филипов в допълнително уточнение собствената си прогноза. И добавя искрения си апел за молитвата и визуализацията на защита към България и всички разумни души по Земята, тъй като според него обединената и съзнателно насочена към хармония и равновесие колективна мисъл, може да компенсира и неутрализира дисхармоничната енергия,излъчвана от Земята и да намали риска за зоните, които обират напрежението към даден момент.

"Едва ли на настоящия етап може да се прогнозира точно както времето, така и мястото на дадено земетресение, подчертава Филипов, но ако поне частично разполагаме с някаква информация, би било разумно тя да се използва своевременно и адекватно от хората и от държавните органи."  Всъщност, що се отнася до времето, варненецът е постигнал завидна точност, посредством използването на астроллогичния инструментариум и почти всички катаклизми и бедствия, случили се през последните две години, са описани седмици преди това в негоовите прогнози.

Варненецът Филип Филипов не за първи път прави точни астрологични прогнозни относно предстоящи глобални събития и природни бедствия. Последните по-сериозни събития, описани и успешно прогнозирани в неговите глобални прогнози, бяха майските земетресения в Италия и България, атентата на Бургаското летище през това лято и черната серия от катастрофи, бедствия и аварии в края на септември. Глобалните земни процеси са постоянна тема за обсъждане с колеги астролози в нарочно създадена група във Фейсбук. Част от сбъднатите прогнози можете да видите ТУК. Освен земетресения Филип Филипов и неговите колеги успяват да прогнозират наводнения, мащабни производствени аварии и катастрофи и политически кризи. Част от тази група е и нашия астролог, Елена Пенчева.

"Астрологичните прогнози нямат за цел стресират четящия и да създават паника, а напротив – те би трябвало да провокират разумно и навременно поведение у хората и адекватни управленски решения и действия от държавните органи", споделя целите и надеждите си Филип Филипов.

Ако се направи систематичен анализ назад във времето в периода 1999-2011 година подобни ситуации, като тази описана чрез настоящото Слънчево затъмнение, в космически смисъл е имало 6 пъти, като в 4-ри от тях (в 2/3 от случаите) е имало силни земетресения с магнитуд в диапазона 6-7 степен по Рихтер в различни места по лицето на Земята(Алжир, Иран, Япония, Индонезия, Филипините и Казахстан).

Астрологичната методология може да покаже опасния в сеизмично отношение времеви период, но за сега не може да предостави с точност данни за географското разположение на едно вероятно земетресение, смята варненецът и добавя - " Ако искаме да прогнозираме точното място на дадено земетресение, трябва да се използват прогностичните методи на сеизмологията, до колкото са налични такива."  Той препоръчва на българските учени, работещи в тази област, да бъдат особено внимателни в описания период относно наличието на сеизмичен модел от нарастващи по сила и честота слаби земетресения – те могат да бъдат предвестник на по-силен и опасен за населението земен трус.

Според Филипов, по примера на китайските сеизмолози, които са успели да предвидят голямо и разрушително земетресение през 1975 г. и по този начин са спасили едно-милионен град и вероятно стотици хиляди човешки животи, населението по градовете и селата в България може да се организира в наблюдението на особени феномени в природата и при живите организми. Ако е налично странно поведение при котки, кучета или други домашни любимци, или масови нестандартни реакции при дивите животински видове, то тези явления трябва да бъдат анализирани от сеизмолозите и да се имат пред вид като предупреждения за сериозна сеизмична активност в дадения географски регион, където те се случват.

Според прогнозата на варненския астролог,  друг опасен период в сеизмично отношение период,са дните около Лунното затъмнение на 28 ноември -3 дни преди  и 7 дни след него. По-слабо опасен, но все пак важен период е наличен и през декември +-3 дни около 13.12.2012. г. И добавя:

"Ако трябва да използваме по аналогия цветовата скала за опасни природни бедствия, използвана често в метеорологичните прогнози, излъчвани по телевизиите, периодът 11-21 ноември е с код ОРАНЖЕВО в сеизмичен смисъл. Периодът в края на месец ноември и началото на месец декември също може да се маркира с код ОРАНЖЕВО, а периода 10-16.12.2012 г. би трябвало да има код ЖЪЛТО. "

Що се отнася до това какъв ще бъде ефектът на предстоящите затъмнения в личен аспект, г-н Филипов подчертава , че периода не е подходящ за участие в каквито и да е конфликтни ситуации. Нормалните комуникации с хората могат да бъдат нарушени от някакви илюзии, лъжи или заблуди. Възможно е възникването на недоразумения или неправилно, или неадекватно използване на информация: "Ако вашата лична звездна карта е под негативното влияние на това Слънчево затъмнение (т.е. ако имате някакви важни астрологични фактори в 15-30 гр. на Скорпион, Телец, Водолей и Лъв, както и в първите 10 градуса на Стрелец, Близнаци, Дева и Риби, трябва да избягвате сложни емоционални ситуации, напрежения и скандали."

И отново с присъщата си загриженост и отговорност за съдбата на човечеството призовава :

"Добре е, преди и по време на самото Слънчево затъмнение, големи групи от хора да насочат своята ментална енергия към хармонизиране на отношенията между планетата и човечеството. Можем да мислим заедно за Доброто в света, за Слънцето и неговият необятен Живот. Можем да си пожелаем тази реалност, в която живеем, да стане отново една райска градина, където Любовта между душите е Вселенски принцип. Все повече души навлизат във висшето съзнание и пребивават устойчиво в него! Ако разсъждаваме, чувстваме и преживяваме в тази посока, можем да внесем това чувство в тялото на нашата Майка – Земята, и по този начин да смекчим спрямо нас естествените процеси в нейните тъкани."

Още по темата : Как и защо ни влияят затъмненията