Борисов да сдаде властта заради Чакъра, зоват от ДСБ

Политика

12-11-2012, 12:55

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Борисов проговори за Чакъра: Той се самоуби, много добре го знаете!

Според тъмносините малчанието по случая води до извода, че не сме за ЕС

Бойко Борисов трябва да се оттегли от поста министър-председател, заяви евродепутатът от ДСБ Светослав Малинов, който коментира случая с Тодор Тодоров - Чакъра и решението на Европейския съд по правата на човека от миналата седмица.

"Българското правителство беше осъдено за нарушаване на Конвенцията по правата на човека. Става дума за полицейското насилие по време на акцията срещу Тодор Тодоров-Чакъра, за което Бойко Борисов е пряко отговорен.

В осъдителната присъда изрично е записано, че вътрешният министър тогава е разпоредил да не се предприемат никакви действия, докато не пристигне главният секретар. Борисов пристига, поема нещата в свои ръце и всички знаем какво се случва", заяви Малинов.

Според него, щом има присъда, има извършено престъпление, а реакцията на Борисов, че не се чувства виновен, означава, че България отказва да спазва договора си с ЕС.

"След няколко седмици премиерът ще обсъжда общите политики на съюза като човек, чието име фигурира в осъдителна присъда, което е абсурдно", категоричен бе Малинов.

ДСБ настоява прокуратурата да разследва ролята на Бойко Борисов в тази акция, а самият Борисов да подаде оставка като министър-председател.

Според Светослав Малинов, в момента с мълчанието си по този случай, българските институции дават най-тежкото доказателство, че не сме за ЕС.

Делото в Европейския съд по правата на човека бе образувано по жалби на двамата сина на Чакъра - Добромир и Данаил и съпругата му Вера. Преди седмица евросъдът им присъди общо 50 000 евро обезщетение за неимуществени вреди, както и 4684 евро за адвокатите им.