Трафик вбеси Борисов в Братислава: Това ако беше в София, щеше да е революция!

Животът

13-11-2012, 12:52

Снимка:

Министерски съвет

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Нямат метро и даже още не са го почнали, констатира премиерът

Километрични задръствания шашнаха премиера Бойко Борисов на излизане от Братислава. Забавянето в трафика даде аргументи на министър-председателя да заяви отново необходимостта от продължаване на кохезионната политика за страни като Словакия и България.

"Видяхте какви огромни задръствания има. Това, което е в Братислава, ако е в София, ще стане революция. Километри задръствания, няма метро и още не са го почнали. Така че – софиянци и българите ще ни оценят", обърна се Борисов към придружаващите го български журналисти.

"Някой път става по-късно, но когато попътуват и видят, ще разберат, че сме направили неща, които се постигат действително много трудно и струват милиарди", посочи още премиерът.

В Нитра Борисов откри VІ-та кооперативна борса и подчерта пред присъстващите, че заедно със словашкия премиер Роберт Фицо заминават за Брюксел, за да участват следобед в срещата "Приятели на кохезията".

В словото си при откриването Бойко Борисов още веднъж отбеляза, че Словакия е направила много през последните години, но огромното задръстване, като това от Братислава за Нитра, е аргумент за изграждане на инфраструктурата.