Фандъкова цъфти: Софиянци, готов е паркингът на Черни връх!

Мисия София

14-11-2012, 15:26

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Ще се изгради и театър, в момента правели проекта

Напълно готов е и третият буферен паркинг по линията на метрото на бул. „Черни връх”, заяви кметът на Столична община Йорданка Фандъкова

Паркингът е за 600 автомобила и се намира близо до центъра. Тук биха могли да паркират много от хората, които идват от южните райони, посочи тя.

Останалите два паркинга са на бул. „Цариградско шосе” – над 1300 места и на ул. „Ломско шосе” – 450 места.

Все още е скромен интересът към тези паркинги. На бул. „Цариградско шосе” на ден паркират 80 - 90 автомобила, на ул. „Ломско шосе” – 40 - 50 автомобила. Задачата, която имат всички, е да направят достатъчно гъвкави механизми, нови маркетингови стратегии, така че да накарат хората да паркират в тези паркинги, добави Фандъкова.

По думите й, към този паркинг ще има по-голям интерес, защото е в близък до центъра район.

Паркингът струва около 2,5 милиона лева. Ако не беше интегриран заедно с метрото, щеше да струва 8 милиона лева, посочи Фандъкова.

"Видяхме и достатъчно добро пространство за изграждане на театър. Съюзът на артистите, Христо Мутафчиев и главният архитект на София работят за това да подготвят един добър проект за това помещение, което е около 900 квадратни метра, достатъчно голямо, изолирано и отделено, да може да се ползва за култура и изкуство. Имаме разговори и с младите художници, които правят графити, да използват пък залите на паркинга за съвременни изложби за графити, така че да направим една интеграция наистина на удобен транспорт и място за изкуство и култура", каза още столичният кмет.