Циганско гето сее СПИН и смърт из София

Мисия София

15-11-2012, 14:07

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

1 585 българи живеят с вируса на СПИН

От ВМРО бесни, искат действия, а не обяснения от Фандъкова

Завършилият трагично случай със смъртта на заразено със СПИН дете от циганското гето в "Орландовци" е повод кметът на столицата Фандъкова да обясни защо се бави разрушаването на катуните.

За това настоява заместник-председателят на ВМРО и общински съветник в София Ангел Джамбазки.  

Sofiautre.bg припомня, че СПИН скандалът се разгоря още през лятото, след като на 27 юни левият общинар Калоян Паргов съобщи, че пет деца в циганския катун в столичния квартал "Орландовци" имат СПИН. Двама от малчуганите били от дома "Асен Златаров", които често бягали и се прибирали в гетото.
"Циганските гета се оказаха регламентирани от кмета на София инкубатори на зарази, разврат и престъпност, недопустими за европейска столица в 21 век", заяви днес Джамбазки.

По думите му е абсурдно 12-13-годишни деца да са болни от смъртоносен вирус, предаван по полов или инжекционен път.

"Кметът дължи незабавно обяснение – в длъжностно и в лично качество, защо не спази обещанието си да премахне циганските гета. За болните от СПИН деца се знае от юни. Замазването на очи с една-две показни акции очевидно не означава свършена работа. Оправданието, че липсва карта с местоположенията на катуните – също", допълни той.

Преди повече от месец ВМРО предостави на Фандъкова подробна карта, припомни Джамбазки. Затова той окачествява бездействието на Общината като престъпно и опасно за обществото.
Ангел Джамбазки е категоричен, че вече няма време, в което да се обсъжда и премисля дали, как и кога да бъдат разрушени всички гета в столицата.

"Веднъж тръгнала заразата, няма как да бъде спряна. Фандъкова трябва да е безкомпромисна и да защити здравето на всички граждани. Затова е на тази ръководна длъжност. В гетата липсва хигиена, липсва контрол, липсва морал и възпитание", алармира с тревога общинският съветник на ВМРО.