Чисто нови школа и градини за децата на Несебър

Животът

15-11-2012, 16:25

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Сградите са обновени по проект "Подобряване на енергийната ефективност"

900 са учениците и децата посещаващи детски градини в Несебърска община,к оито вече ще се обучават в обновени сгради. Те са обновени по проект „Подобряване енергийната ефективност" като в това число влизат сградите на ОДЗ в  Обзор, ЦДГ с. Оризаре, ЦДГ с. Кошарица, ОДЗ ”Калина Малина”, гр. Несебър и  ПГ по туризъм „Иван Вазов”,  Слънчев бряг. Проекта е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Регионално развитие” 2007-2013г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие, уточняват от пресцентъра на Общината.

Специалистите преценили, че точно тези детски звена се нуждаят от незабавен ремонт. Те са избрани на базата на изготвени детайлни анализи на състоянието на всички учебни сгради на територията на общината и техните проблеми, и тъй като общината чрез своя бюджет осигурява част от издръжката им, са избрани точно тези целеви групи като най-нуждаещи се от мерките за подобряване, както на архитектурния вид на сградите, така също и от прилагане на мерки за енергийна ефективност.

Учениците и децата на община Несебър получават образованието си в остарял, но сравнително добре поддържан сграден фонд. Изпълнението на проекта осигури възможност на над 900 деца и ученика да получат качествено образование и грижи. Те имат съвременни условия да се обучават, с добре оборудвани кабинети и учебни стаи, с прилагане на актуални образователни методи и способи, адекватни на действителните нагласи и изисквания на младите хора и обществото. Това допълнително мотивира младите хора от района да се образоват и да не отпадат от обучителния процес.

Подобряването на условията за провеждане на спортните занятия допринася за формиране на цялостна култура и правилно физическо развитие на децата. Учителите и помощният персонал получават възможност да работят в комфортни условия. Това повишава тяхната мотивация и постиганите успехи от влаганите усилия, допълват още експертите.

Община Несебър реализира енергоефективни мерки, с които допринесе не само до създаване на по-добри условия за обучение и труд, но и до опазване на околната среда и нейното запазване в бъдеще, са категорични от местната администрация