12 г. затвор за зверско убийство на баба

Животът

18-11-2012, 09:46

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Оставиха на топло изверга пребил 94-годишната си баба

Внукът бил пиян докато издевателствал над нея

Пловдивският Апелативен съд потвърди присъдата от 12 години затвор на внука, който преби до смърт баба си, защото му пречела да гледа телевизия. Драмата се разигра на 14 февруари тази година в село Злати трап.

94-годишната баба Марийка била неподвижна от 2 г. За нея се грижел 55-годишният й внук Георги Седмаков. Във фаталния ден безработният шофьор изпратил майка си и жена си на работа. На връщане към къщи той срещнал приятел, който носел шише ракия и саздърма. Двамата мъже отишли в приземната стаичка на баба Марийка и се запили. Около 15 ч. гостът си тръгнал, а Георги включил телевизора. Баба Марийка обаче започнала да говори нещо от леглото си и му пречела да чува. Разгневеният мъж скочил и се нахвърлил с юмруци по лицето, гърдите и корема на беззащитната старица. Той нанесъл множество тежки травми на старицата. След като баба Марийка спряла да говори и да мърда, убиецът се успокоил и легнал на съседното легло, където заспал.

Час по-късно от Пловдив се върнали съпругата му и майка му, които открили пребитата баба. 20 дни по-късно тя починала в болницата. В кръвта на убиеца са открити 2,25 промила алкохол. Магистратите го признаха за виновен, че е извършил убийството по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост, пише вестник Монитор, цитиран от Блиц.