Ето ги апашите, които оставиха болницата без ток

Бандитите, които на два пъти оглозгаха кабелите на здравното заведение се изправиха пред съда в петък

13 мургави апаши бяха изловени и закопчани за наглите кражби на токови кабели, които на два пъти оставяха бургаската болница без електричество.

За щастие здравното заведение не остана без захранване, тъй като разполага с генератори, които се включват на мига. 

Наглите бандити се изправиха пред състав на Бургаски районен съд в петък. Магистратите заседаваха до късно следобед докато решат дали да ги оставят за постоянно в ареста, или да им наложат по-лека мярка за неотклонение. Прокуратурата обаче настоява те да останат за постоянно на топло.

Според данните от прокуратурата 7 са авторите на първата кражба, която остави без ток част от хирургическия корпус на болницата в нощта на 4-и срещу 5-и ноември. Те използвали ножица за рязане на метал и отмъкнали 128 метра ел. проводник от действащото резервно захранване. Изчислено е, че причинената от тях щета е на стойност над 23 хил. лв. 5 от мургавите апаши са преките извършители на кражбата, другите двама пък помагали, сочи още обвинението.

Втора банда от 6-има мургавелковци пък се включили в кражбата на кабели за родилното в нощта срещу 13-и ноември. Набегът оставил отделението без ток минути преди полунощ. Според данните от прокуратурата апашите отрязали над 60 метра ел. проводник на стойност 11 хил. лв. В резултат на това токът спрял в 1-во детско отделение, реанимацията, хирургията, родилното и операционните зали на МБАЛ за близо 6 часа, се посочва в прокурорския акт.