Бойко Найденов не ще да е за постоянно главен прокурор

Архив София

18-11-2012, 14:54

Снимка:

БГНЕС

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бойко Найденов сяда на стола на Борис Велчев. Временно.

Изборът на обвинител №1 да не се политизира, призова той

Преизбраният за шеф на Националната следствена служба Бойко Найденов определи като несериозна възможността да бъде номиниран за постта на главен прокурор. Както е известно, в момента той изпълнява временно тази длъжност.

Пред bTV той отрече неговото назначение да е свързано с политиката.

"Може би това е една от бедите на прокуратурата – че изборът на главен прокурор се политизира и драматизира прекалено", отчете Найденов.

Той коментира лаконично единствената до момента кандидатура за мястото на обвинител №1  - на председателя на окръжния съд в Пловдив Сотир Цацаров, който е сочен като фаворита на ГЕРБ.

Според Найденов, ако в случая става въпрос политически обоснован избор, скандалът би надминал този около Венета Марковска. Шефът на Следствието каза още, че промените в процедурата за избор на главен прокурор, които бяха направени в последния момент, могат да поставят сянка върху неговата устойчивост и прозрачност.

Найденов подчерта, че мандатът на главния обвинител е твърде дълъг и не може седем години цялото общество да бъде заложник на моментното състояние на един човек.