Руднишкият кмет гони крадци с Крумови закони

Крими

18-11-2012, 14:40

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Селски кмет нае частни гардове да пазят местните от ромски набези

Ангел Исаев съвсем сериозно е замислил да хвърли здрав пердах на всеки, който посегне на чуждото

Бургаското село Рудник е на път да се превърне в копие на древна България. Заслугата за това е на кмета Ангел Исаев, който се зарече, че ще въведе архаичните Крумови закони, за да спаси съселяните си от нагли крадци.

40-годишният управник съвсем сериозно е замислил да хвърли здрав пердах на всеки, който посегне на чуждото. И предупреди местните бабаити да се кротнат, пише "Стандарт".

"Хвана ли някой да краде, ще чупя крака и ръце", обяви той. Местните хора са пропищели от набезите на мургави крадци. В малкото селце, което се бори да стане квартал на Бургас, няма семейство, което да не е ужилено. 

Апашите тарашат наред, прибират буркани с туршии, земеделски сечива и всичко, което може да се продаде. Най-много дертове на кмета създават крадците на кабели. Само през последната година селото остана пет пъти на тъмно заради отмъкнати жици.

Крути мерки срещу мургавите крадци взе през лятото и колегата на Исаев от с. Венец - Христо Колев, който ангажира частна охранителна фирма да пази местните от дръзките ромски набези.

"Няма друг начин да спрем кражбите, трябва сами да се спасяваме", аргументира кметът Исаев решението си да бие крадците. Хората в Рудник се заразяват от твърдата му ръка и вече сами гонят бандитите.