Протестите спряха мераците за път през Борисовата

Мисия София

19-11-2012, 19:16

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Десетки столичани на протест срещу път в местността "Погребите"

Имаме нов вариант, който ще представим за обсъждане, обяви главният архитект на София

Главният архитект на София Петър Диков ще изтегли проекта за строеж на нов път през Борисовата градина, който предизвика вълна от протести на жители на столицата и екоорганизации.

Идеята на общинарите бе да се направи връзка между бул. "Пейо Яворов" и жк. "Хладилника", която да отпуши движението в района.

"След като направихме няколко срещи и обсъдихме въпроса, аз приех, че една голяма част от мотивите им са основателни. В понеделник ще оттегля проекта за пробива. Проектантите междувременно са изработили нов вариант, който е значително по-щадящ. Той не засяга нито едно дърво. Ще го обявим за обществено обсъждане", обяви Петър Диков пред Порталът на българските общини.

Както е известно спорният проект вече бе изтеглен от дневния ред на общинските съветници при предишната им сбирка от кмета Йорданка Фандъкова.

"Ние правим обществените обсъждания не за да отбием номера, а за да чуем мението на хората. Оттеглянето на проекта е доказателство, че сме чули тяхната дума, преценили сме, че имат основание и го преработваме", отчете Диков.

Той добави, че до десет дни ще бъде готово кръстовището на две нива около Телевизионната кула, а с него ще бъде пуснат и бул."Даган Цанков".