Самоубиецът Ролф отрязал кабела с разглобено бръснарско ножче

Няма съмнение, че германецът, който бе обвинен в убийството на съгражданин, сам е сложил край на живота си

Режещите пластини от разглобено бръснарско ножче използвал германецът Ролф Гремел, за да отреже телевизионния кабел, на който се обеси в бургаския следствен арест.

Това установило разследването, образувано веднага след като чужденецът сложи край на живота си на 31 август.

Досъдебното производство вече е приключено. То установило още, че свободният достъп до телевизионен кабел със значителна дължина е пропуск в организацията и в дейността по охрана живота и здравето на задържаните в ареста, съобщиха от прокуратурата. Оттам обаче уточняват, че се касае за административно нарушение, за което се носи единствено дисциплинарна отговорност от допусналите го служители.

Разследването категорично е доказало, че се касае за самоубийство. По данни от прокуратурата след като бе задържан за бруталното убийство на своя съгражданин Хенри Щенберг в Морската Гремел бил настанен в ареста в самостоятелно помещение. Там той разполагал с  химикал, хартия и бръснарското ножче, което разглобил, за да извади режещите пластини.

С тях отрязал парче коаксиален телевизионен кабел с дължина 180 см, част от структурното окабеляване на ареста.

На лист хартия написал предсмъртно прощално писмо, адресирано до приятелката му Соня Майснер, която стои в основата на мотива за убийството на Хенри. С одеяло прикрил тази част от килията, където се намирала тоалетната чиния. Зад така образувания параван завързал едната част на телевизионния кабел за металната рамка на леглото, а другата завързал около врата си и се обесил. Смъртта му била установена към 22,40 ч. от постовия полицай.