Марковска пред Bulgariautre.bg: Оттеглям се в пенсия!

Не мога да работя нормално, в болница съм, призна тя

Съдия Венета Марковска излиза в пенсия, заяви самата тя пред Bulgariautre.bg.

Марковска заяви, че няма съмнения в себе си и че не е извършила престъпление като се е кандидатирала за конституционен съдия.

"За да няма повече никакви спекулации, както по отношение на мен, така и към държавните институции, се оттеглям в пенсия, за което днес подадох молба", каза Марковска.

"Не мога да работя нормално при това положение. В болница съм заради проблеми с кръвното", допълни тя.

Бламираната от Плевнелиев съдийка благодари чрез нас на всички, които са гласували за кандидатурата й в НС.

"Независимо от случилото се, аз все пак вярвам в справедливостта", завърши тя и обеща след дни да обясни пред Bulgariautre.bg нейната версия по скандала с КС.

Припомняме, че преди 5 дни Марковска трябваше да се закълне като конституционен съдия, но президентът Росен Плевнелиев отказа да присъства на полагането на клетвата ѝ и си тръгна.

Скандалът с отказа на държавния глава да присъства на клетвата на съдия Венета Марковска е прецедент в парламентарната история на България, защото няма как решението на Народното събрание, което категорично я избра, да бъде отменено.

Не може да има нова процедура за избор на конституционен съдия на мястото на избран член на КС, категорични са и много юристи, а и депутати, подкрепили избора й в пленарната зала.