300 хиляди на ден джиткат със Софийското метро

Мисия София

21-11-2012, 11:00

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Започва изграждането на метрото до летището

Днес започна изграждането му до летището

Над 300 000 души използват столичното метро ежедневно след пускането на втория лъч от метрото, като тенденцията е пътникопотокът да нараства още, обяви пред „Фокус” директорът на Столичния Метрополитен инж. Стоян Братоев.

"Преди да се пусне втората линия на метрото, се превозваха около 170 000-180 000 пътници, вече са малко над 300 000 пътници дневно. Тенденцията е постепенно да нараства този пътникопоток, така, че надяваме се така, както е планирано, през следващите три години да надхвърлим тази цифра. Метрото вече изпълнява ефективно функциите си, тъй като то е предназначено да превозва големи пътникопотоци.

Всеки следващ участък от метрото създава удобство за столичани, а благодарение на Оперативна програма „Транспорт” вече има 13 метростанции, посочи Братоев.

Припомняме, че днес ще бъде поставено начало на проект за изграждане на участък от метрото от бул. "Цариградско шосе" до летището в "Дружба", а в началото на следващата година започва и отклонението от "Младост 1" до бизнес парка.