22 ноември : Вълшебните ноти

Хороскоп

21-11-2012, 19:00

Снимка:

N/A

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Сезонът на затъмненията

Ретрограден Меркурий - Инструкции за безопасно ползване

Слънце в Стрелец, Луна в Риби

Астрологична картина на деня - 22 ноември

 

През втората половина от седмицата, ще ни се наложи да пребиваваме в противоречива астрологична обстановка. Обмена на Слънцето с Нептун ще ни примамва в капана на илюзиите, заблудите, недобронамерените слухове и ненадеждните романтични увлечения. От друга страна Венера ще ни държи на границата между приказната романтика, опиянението от любовта, музиката, поезията и изкуството като цяло и емоционалната сдържаност, така необходима в този момент за да ни предпази от загубата на здравия разум. Марс от своята страна най-после възвърнал характерната за себе си сила и воля, ще  получава мощна подкрепа от Сатурн и Плутон за да ни подсказва конструктивни решения на проблеми със стратегическо значение и ще ни насочва към трудни, но практични и правилни стъпки в посока към осъществяването на важни житейски цели.

Четвъртък определено не е ден, който ще запомним с липсата на яснота в плановете и намеренията, и ниска продуктивност на действията. Заради неопределеността в настроенията и желанията, както и заради обстоятелства намиращи се извън нашия контрол, планираните срещи и мероприятия ще загубят своята цел и смисъл. Мнозина ще пожелаят да "заровят глава в пясъка" и да избягат колкото може по-далече от рутината, задълженията и проблемите. Нестабилния емоционален фон ще стане причина да възприемаме твърде сериозно дори незначителни неприятности и досадни битови неуредици. Бягството от проблемите обаче, може да ни осигури временен комфорт, но със сигурност няма да ни помогне да ги решим. Затова, много по уместно е днес, да потърсим спокойствие и утеха в контактите с верни приятели и скъпи на сърцето ни хора, да нахраним душата с хубава музика или красив филм, а утре да използваме цялата воля и вътрешна сила с която разполагаме за да направим решителни крачки към бъдещи успехи.

 

Работа и бизнес

Денят определено ще затрудни онези, които са избрали точно сега да се заемат с дейности изискващи интелектуална и физическа отдаденост. Импулсивни решения и необмислени постъпки, могат да се окажат не само неефективни, но и разрушителни, особено по отношение на финансови въпроси и дейности касаещи оформяне и обмен на документи. Не се поддавайте на импулса да променяте плановете и намеренията си въз основа на слухове и догадки-те по всяка вероятност ще ви поведат в грешна посока.

 

Здраве, хранене и красота

Днес определено няма да се чувстваме във върховна физическа форма, а емоционалните колебания по никакъв начин няма да допринесат за укрепването на жизнеността ни. Само най-дисциплинираните и издържливите ще продължат да усещат нарастващия си потенциал. Всички други следва да намерят баланс между активност и пасивност. Разтягащи физически упражнения, йога и танци ще ви помогнат да поддържате бодростта в тялото, а музиката и медитацията ще се погрижат за душевния ви комфорт. Онова, което категорично не бива да правите е да се отдадете на леност и апатия, както и да потърсите спасение в алкохола и други средства за бягство от реалността. Тяхното въздействие сега е многократно по силно, а ефекта непредвидим и неподлежащ на контрол.