500 мл бензин и запалка ползвал пиромана от Созопол

Павел Господинов имал доста крими прояви, казаха от прокуратурата, но не уточниха какви са те

500 мл бензин и запалка използвал 51-годишният Павел Господинов, за да подпали къщата на ул. "Тюлен" в Созопол, където трима души намериха смъртта си миналия петък.

Това стана ясно днес в съда, където окръжните магистрати решават дали да оставят пиромана зад решетките или да му наложат по-лека мярка за неотклонение.

Павел нееднократно влизал в пререкания с единствения оцелял при пожара - Георги Димитров, заради парите, които по-младият мъж му дължал за наем. Веднъж дори го заплашил, че ще го запали, стана ясно в съда.

От направените в хода на разследването експертизи и разпитаните свидетели, сред които и самият Георги, безспорно е доказано, че именно Господинов е автор на палежа, обоснова се наблюдаващият прокурор и поиска той да бъде оставен за постоянно в ареста.

Той разкри още, че Павел бил регистриран за множество криминални прояви, но не уточни какви са те. Ясно е единствено, че е хващан да шофира в нетрезво състояние, заради което е бил с отнета книжка.

Пред магистратите Господинов се изправи със служебен защитник, който представи медицински експертизи за влошеното му здравословно състояние.

Според документите той страда от тежко хронично чернодробно заболяване, освен това през тази година боледувал от хепатит А и бил на специален хранителен режим. По тези причини юристът настоя за по-лека мярка за неотклонение, какъвто е домашният арест.

Прокуратурата обаче сметна, че Господинов няма нужда от болнично лечение и по-специални медицински грижи и затова настоя той да остане в ареста.

Решението на магистратите ще стане ясно в 15,30 ч.