Близо 4000 бургазлии могат да загубят работата си в ресторантите

Парите

22-11-2012, 12:20

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

60 собственици на кръчми с митинг-концерт пред oбщината

Кръчмарите прогнозират много фалити заради забраната за пушене на закрито

Фалити на голяма част от закритите нощни заведения и ресторанти през зимния сезон, прогнозират от инициативния комитет на протестиращите собственици в Бургаска област. 

Днес следобед персонали и инвеститори от този бранш ще излязат на протест от площад Тройката, който ще завърши с митинг - концерт пред сградата на община Бургас. 

"Искаме да насочим вниманието към този проблем, който се очертава да се задълбочи още повече след коледните празници", заяви Ирена Василева от инициативния комитет.

Според нея, при налични над 2000 заведения в Бургас, които работят в условия на тежка криза и забрана за тютюнопушене на закрито, близо 4000 души от персонала ще бъдат освободени само през януари 2013 година.

"Има много инвестиции вече в отоплението и пригодяването на откритите площи пред ресторантите за пушачи, а същевременно бургазлии все по-рядко посещават заведенията. Тези разходи няма как да бъдат покрити", смята още Василева.

Тя е категорична, че ако местните и национални власти не вземат отношение по случая, протестите ще продълажат. Снимка на Деня

Щрихи от Плевен