Лунно затъмнение в Близнаци: Между доброто и злото

Хороскоп

26-11-2012, 01:02

Снимка:

N/A

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Сезонът на затъмненията

Ретрограден Меркурий - Инструкции за безопасно ползване

28 ноември, 16:46 ч

Предстои ни много интересна и интензивна седмица, която ще разгърне в мащаб и максимална реализация процеси, започнали не само през последните дни, но и такива, чиито основи са положени далеч назад във времето. Почти всички сфери в живота ни са активни и готови да реализират събития и процеси.

Първите дни ще ни донесат силен стремеж към себеутвърждаване и отстояване на личната свобода и индивидуалност. На ниво личност, това би могло да даде мощен тласък на планове, целящи себереализация и демонстрация на таланти, способности и постижения, подчертаващи уникалните качества, които ни отличават от околните. Блестящи идеи и оригинални хрумвания могат да отворят нови перспективи и да подхранят оптимистични очаквания за бъдещето. В интимните партньорства осъзнатият стремеж любовта да бъде изразена не с думи и обещания, а с постъпки, изразяващи реална подкрепа, отговорност и грижа, ще създават условия за укрепване и стабилизация. А устойчивите цели и усърдното, търпеливо придвижване към тях ще дадат първите си плодове.

Не така стоят нещата в обществен и социален план. Пълнолунието в сряда ще даде максимална реализация на текущи кризисни процеси, но има и съществени предпоставки за овладяване на разрушителните тенденции, които наблюдаваме напоследък. Можем да очакваме изостряне на военните конфликти, където всяка не дотам преценена стъпка ще поражда лавинообразни реакции, чиито посока и мащаби са трудно предвидими и неподлежащи на контрол и овладяване. Груби, неадекватни и твърде емоционални решения, както и изобличаване на фалшиви мерки и обещания, могат да породят остри конфликти и твърда непримиримост. Опитът на органите на властта и реда да овладеят напрежението и общественото недоволство чрез принуда, ограничителни и забранителни мерки ще даде добър повод на изострения стремеж към свобода да се разгърне в мащаб. Отново можем да очакваме масови безредици, терористични актове, аварии и катаклизми, породени от човешки грешки и недобросъвестни намерения. Хармонията и мирът в такъв момент изискват съзнателни усилия и преодоляване на негативните натрупвания от миналото в името на общия стремеж по-светло бъдеще. Сега е моментът, в който ще разберем, дали зад думите и обещанията на политическите лидери за мир и преодоляване на глобалната икономическа и политическа криза стоят действителни намерения. Въпрос на избор и политическа воля, които ще предопределят политическия и социалния климат през следващата година.

Би било добре да не забравяме, че всички сме част от един организъм и съзнателно да контролираме личната си агресия, страх и отрицание, за да не подхранваме с енергията си разрушителните процеси. Помнете, че злото се побеждава с добро и се помолете принципите на мира и справедливостта да възтържествуват върху материализма и стремежа за налагане на личната власт. Онези, които съзнателно работят за неутрализиране и компенсиране на негативните тенденции и последици от страха и агресията, станали емблематични за настоящата година, трябва да концентрират волята си в молитва и медитация през тази седмица. Съзнателната работа с добродетелите и насочването им към енергийното тяло на Земята, могат да прочистят астралните структури и да зададат друг ход на събитията. Работете неуморно - сега е моментът!

В България, проблеми със законодателната и съдебната система могат да актуализират въпросите за това чии интереси обслужва законът, за да разкрие тайнствените връзки на взаимодействие между официалната власт и неофициални икономически структури и групировки, както и процеси, осигуряващи комфорт и защита на индивидуални материални интереси. Подчертана е опасността от аварии, проблеми с комуникациите и транспорта, инциденти с взривни вещества и мащабни катастрофи. Бъдете внимателни и, ако е възможно, отложете пътуванията за края на седмицата.

За ефекта от затъмненията можете да прочетете подробно тук. Предстоящото лунно затъмнение в Близнаци акцентира върху връзките ни с околните и начините, по които общуваме и може да реализира сложни кармични сценарии и ситуации, които сме заложили в миналото чрез постъпки, мисли и намерения. Така или иначе, обстоятелствата се променят и събитията през тази седмица ще дадат нов тласък, продължение или естествен завършек на процеси възникнали през февруари и юни на 2012 г. Ефектът от събитията произтичащи сега, вероятно ще се прояви в период от няколко седмици, до няколко години и те ще получат естествено продължение или завършек в края на август 2013 г.

На преден план в обществото ще излязат въпроси, касаещи взаимоотношения, юридически спорове и открити конфликти противопоставящи идеи, религиозни убеждения и морално-етични концепции . Публичността ще бъде голяма, а информацията ще се разпространява мигновено. Дните около лунно затъмнение по принцип са период, в който получаваме възможност да узнаем и разберем онова, което по една или друга причина до момента е било скрито и неразбираемо за нас. Осветяването на истината може да породи публичен скандал, но може и да изтъкне острата необходимост от обединение на интереси и усилия, както и да създаде условия за това. Необходимо е разчупване на рамките очертани от съществуващи до момента концепции и приемане на различието като избор, осигуряващ по-широки перспективи и възможности.

Личните преживявания и драми през периода ще бъдат породени от разобличаване или съблазни на които трудно може да се устои. Някои ще бъдат поставени в ситуация на избор, други ще бъдат завладени от надигаща се вълна на неудволетворение. Всички, кой повече, кой по-малко, ще преминем през своеобразна проверка на добродетелността и устойчивостта на моралните и етичните си принципи. Лъжите, изречени дори с благородни намерения, могат да предизвикат сериозни последствия в бъдеще. Тайни, подсъзнателни страхове, стари душевни рани и съмнения могат да се превърнат във факти, пред които следва да се изправим с всичките им последствия. Често сме настроени негативно към подобни процеси заради емоционалните кризи, с които те са съпроводени. Но кризата тук цели кардинална промяна или откъсване от нещо, което възпрепятства/противоречи на естествения ход на еволюцията. А и ефектът от нея не винаги е отрицателен. Дълго назряващите разриви могат да достигнат критична фаза и разпад, но нима всеки от нас не се е сблъсквал със ситуация, в която търси начин да се освободи от взаимоотношения, превърнали се в бреме? А дълго очакваните срещи, могат най-после да се осъществят и да променят условията на настоящата ни реалност. Нека гордостта и самолюбието ви отстъпят на заден план и не се превръщат в основни мотиви за постъпките ви. Конфликтите, макар и притежаващи потенциала да изяснят позициите на участниците в тях, могат да ви накарат да загубите контрол и да попаднете във властта на спонтанни решения с непоправими последствия. Ще ви бъде изключително трудно да възстановите прекратените сега взаимоотношения. Направете компромис, за да съхраните онова, което ви е скъпо и бъдете безкомпромисни, за да се освободите от това, което ви ограничава и задържа растежа ви! И не забравяйте, че често това са собствените ни комплекси, остарели представи и страхове, които само се оглеждат в другите, но живеят в нас.

Интензивността на общуването през тази седмица ще достигне максимални граници, но получената информация следва да премине през сериозна проверка за достоверност, тъй като фактите могат да се окажат много противоречиви и многозначителни. Не си правете планове - ще ни се налага да правим много неща едновременно, а и новините могат временно да изкарат от релсите подредения ни живот. Необходимо е да начертаем и следваме една линия, определена от съзнателните ни стремежи, за да не се разсеяме и изгубим в множоството второстепенни възможности и ситуации, които ще нахлуят в живота ни.

Разбира се, всеки процес дава възможност и за конструктивни действия. Енергията на Лунното затъмнение е мощна и, ако бъде използвана правилно, има потенциал да ни предостави възможност за гигантски стъпки в личната себереализация. Периодът е изключително благоприятен за добре подготвени публични изяви, презентация на творчески проекти и лични постижения, рекламни акции и пиар кампании. Дали ще бъдете приети, разбрани и оценени, зависи от стабилната предварителна подготовка и това дали основните небесни играчи подкрепят личните ви цели и изяви. Че ще бъдете забелязани и чути обаче, е гарантирано. Затова, ако се чувствате достатъчно добре подготвени - действайте смело.