Кабаиванов за изключените: Нямат право да развалят имиджа на СДС!

Политика

26-11-2012, 13:30

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Красимир Ангелов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Трима излитат от СДС. За четвърти се чудят

Лидерът на СДС призова Мартин Димитров да сдаде съпредседателското си място в Синята колиция

56 от общо 60 присъствали делегати на днешния  Национален съвет на СДС са подкрепили изключването на Мартин Димитров от партията.

54 са били "за" изгонването на Димо Гяуров, а 49 - "за" отстраняването на Ваньо Шарков.

Оказа се, че четвъртото спрягано за гонене име, засега остава в редиците на СДС. Йордан Бакалов не бил тема на днешното заседание, каза след завършването му лидерът на синята партия Емил Кабаиванов.

Освен, че са изключени, от "Раковска" 134, Кабаиванов призова Мартин Димитров да сдаде поста си на съпредседател на "Синята коалиция" в НС, а останалите изключени – да преустановят участието си в парламентарни комисии.

"Дадохме ясна и категорична оценка на това, че върху СДС не може да се оказва външно влияние и натиск", отсече синият лидер.

Според него СДС върви по свой път, а изгонните депутати нямали право да увреждат имиджа на партията.

Инак днес сините делагати са решили да възложат на НИС да довърши до края на седмицата процедурата по номинирането на кандидат за КС, на мястото на отказалия се експрезидент Петър Стоянов.

Емил Кабаиванов каза още, че партията му е решила да задължи останалите 6 депутата на СДС да внесат и да подкрепят в парламента одобрената кандидатира на сините за конституционен съдия.

"Ако те откажат тяхната съдба ще бъде същата като на изгонените", зарече се синият лидер.

На въпрос какво ще прави партията, след като загуби парите от субсидията на изгонените депутати, Кабаиванов каза, че това не е важно, "по-важното е в политиката да си честен", отсече той.