Трима излитат от СДС. За четвърти се чудят

Политика

26-11-2012, 12:14

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Красимир Ангелов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бойкотаджии искат смяна на властта в СДС

СДС в търсене на Другия

Изключените са Мартин Димитров, Ваньо Шарков, Димо Гяуров. Под въпрос е Йордан Бакалов

Депутатите Мартин Димитров, Ваньо Шарков и Димо Гяуров са изключени от СДС, предаде репортер на Bulgariautre.bg. Бъдещето на Йордан Бакалов в синята партия е под въпрос, обяви депутатът Михаил Михайлов, който напусна заседанието на Националния съвет на партията.


Михайлов, който дойде на заседанието на НС, бе единственият син депутат в Парк хотел "Москва".

"Поисках оставката на цялото ръководство на СДС. Поисках ги в лично качество", каза той и отрече да е бил пращан от депутатите, бойкотирали номинацията на Петър Стоянов за КС.

Синият депутат уточни, че при неговото изказване е бил освиркан и това го провокирало да си тръгне по-рано от заседанието.

Михаил Михайлов каза още, че все още синьото ръководство не е обсъждало нова номинация за конституционен съдия, на мястото на отказалия се експрезидент Петър Стоянов.

"Продължаването на тази игра е бизмислено", категоричен бе той.

По думите му изборът за конституционен съдия е игра, която не е на СДС.

"Ние влязохме в един провал на ГЕРБ, решихме да запушим тази пробойна, скандалът се пренесе при нас и виновно за това е цялото ръководство на СДС", смята депутатът.

Той каза, че е попитал ръководството на СДС защо кандидатурата на Петър Стоянов не е била издигната преди два месеца, след като това е най-силната кандидатура.

"Проблемът на СДС не в това е кой ще е номинацията за КС. Проблемът е, че всъщност ние не правим политика", завърши Михаил Михайлов.