БОС реши: Съкратен процес за автобуса ковчег на "Ентуртранс"

Крими

26-11-2012, 15:18

Снимка:

Славея Стоянова

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Затвор за виновниците искат близки на жертвите от автобуса ковчег на "Ентуртранс"

Независимо, че делото ще се гледа по съкратената процедура тримата обвиняеми не признават вината си

От общо 65 свидетели по делото за адската катастрофа на АМ "Тракия", при която загинаха 9 души в горящия автобус на "Ентуртранс" , своите показания пред състав на Бургаския окръжен съд ще дадат 18 души.

Делото на практика стартира, но по съкратената процедура. Това стана по искане на защитата на тримата обвиняеми, но без признаване на вина.

Пред съда днес показания дадоха Паун Тенев-служител на ДАИ в Пловдив и Снежана Динкова, майка на една от жертвите в зверската катастрофа.

Пред съдебния състав Тенев заяви, че се отзовал със свой колега също от ДАИ на мястото два часа след катастрофата. По думите му тогава заварили пръсната гума и скъсан барабанен болт, но не стана ясно дали въпросният болт е бил повреден преди сблъсъка или се е счупил от самия удар.

Пред окръжните магистрати Тенев обясни още, че лично бил глобявал шофьора на рейса цели два пъти за неспазване на автобусното разписание и твърденията, че спазвали регламента за задължителния отдих на водача са неверни.

Свидетелските показания на Снежана Динкова, майка на загиналата Илияна Димитрова пък бяха повече от емоционални. Пред съдиите жената през сълзи обясни как дъщеря й е трябвало да сключи брак 15 дни след фаталната катастрофа с бащата на детето си.

Процесът продължава и утре от 9.30 часа с разпит на свидетели.