Затвор за виновниците искат близки на жертвите от автобуса ковчег на "Ентуртранс"

Коридорите на Бургаския окръжен съд се оказаха тесни, за да поберат почернените семейства на загиналите в зверската катастрофа, както и оцелелите в нея

Заседанието по делото за автобуса-убиец на "Ентуртранс", в който загинаха 9 души стартира тази сутрин в 9.30 часа в Бургаския окръжен съд със снемане на самоличност на всички свидетели по делото и конституирането на частни обвинители и граждански ищци.

Залата, в която протича заседанието, буквално се пръска по шевовете. Медии вътре в нея не бяха допуснати, вероятно поради тази причина. Преди влизането си обаче близки на жертвите в зверската катастрофа, както и част от пострадалите обявиха, че виновниците за инцидента заслужават решетки. "Ще настояваме за сериозни присъди. В никакъв случай условни, заслужават затвор", бе категоричната позиция на почернените семейства.

Защитата на обвиняемите - Ениз Ченгел, собственик на фирмата превозвач "Ентуртранс", шофьорът на злополучния рейс Светослав Димитров и Николай Точев, който бе ръководител група "Транспорт" към фирмата, пък ще настоява за съкратен процес, но без признаване на вина.

Така ако това искане бъде прието от съдебния състав, има вероятност да отпаднат около 45 свидетели по делото, както и част от съдебно-медицинските експертизи на пострадалите.

Това ще стане ясно обаче едва след даване ход на процеса.