На ръба на гражданска война сме, бият тревога от ВМРО

Региони

28-11-2012, 11:00

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

ВМРО и "Атака" в поход срещу забулените жени и брадатите мъже

Християните трябва да бъдат изгорени, заявил единият подсъдим по делото "радикален ислям"

България е на ръба на гражданска война след разпада на социалната политика в държавата, заяви зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки на протестно шествие пред съда в Пазарджик, където днес се гледа делото за радикален ислям.

Според него ромското население в махалите е на ръба на бедността и няма да се остави в това положение, а ще направи всичко възможно да извоюва някакви блага от държавата.

"Ромското население се намира на позицията на полето между завоеванието на ислямистите и турското разузнаване", каза още той.

По думите му радикалният ислям не е просто религия, той е политика, защото така или иначе хората, които изповядват този тип религия, са извоювали своите религиозни права и този път те вече ще воюват за място в политиката.

Протестът на националистите засега протича мирно, а към него се присъединяват и все повече граждани.

Междувременно Съдът оповести протокол от разпита на тайния свидетел 005.

Неговите показания са свързани с един от обвиняемите по процеса – Ахмед Моса Ахмед. Свидетелят заявява, че живее в квартал със смесено население. Той пише още, че преди години в квартала не е имало конфликти, всички са живеели в разбирателство, но напрежението започнало преди около 10 години - след построяването на джамията "Абу Бекир" в ромския квартал на Пазарджик.

Според свидетеля напрежението се дължи на проповедите на Ахмед Ахмед, в които той говори, че тези, които не са мюсюлмани, трябва да бъдат изгорени.

Свидетелят си спомня, че преди години Ахмед е бил осъден за това, че е развявал мюсюлманско знаме в ромския квартал в Пазарджик.

По време на сватба пък казал, че християните трябва да бъдат убити, а жените и децата им да останат за мюсюлмани и отсичал: "Поклон пред тези, които режат глави за вярата си".

Според свидетеля - Ахмед Ахмед има около 20 приближени, които са известни още като наказателен отряд. Те са извършвали нападения върху християни, като свидетелят посочва за пример случай, в който преди Великден те са нападнали група младежи – християни и след побоя едно от момчетата е прието в болница.

Според свидетеля привържениците на Ахмед Ахмед не искат държавен, а религиозен съд. Те смятат, че не само България, а целият свят ще стане ислямски, готови са да слагат бомби и да гърмят, ходят облечени както талибаните в Афганистан. Ислямът им няма нищо общо с традиционния. Според тях не трябва да се гласува на избори, тъй като Аллах определя кой какъв да бъде. Свидетелят твърди още, че те живеят заможно, без да работят.