19 млн. лева глътнала въртележката при Телевизионната кула

Това е голям успех за общината, поясни зам.-кметът Любомир Христов

Строителството и пускането в срок на кръстовището на две нива при Телевизионната кула е голям успех за Столична община, обяви заместник-кметът по транспорта в София Любомир Христов пред радио "Фокус".

"Определено имаше трудности, свързани с осигуряването на движението през участъка, а и също с изграждането на нова подземна комуникация. В този район има доста тежки инженерни съоръжения, но в крайна сметка всичко приключи успешно и то без закъснение от пусковия срок", отбеляза още зам.-кметът.

Христов посочи, че стойността на целия обект е около 19 млн. лева. По думите му, строителите са успели да си свършат работата в краткия срок от шест месеца и половина, почти без спиране на движението в участъка, което е спомогнало за по-ниското натоварване на трафика в София.

Любомир Христов посочи, че кръстовището при Телевизионната кула е първият етап от цялостния проект в този участък, а веднага след него предстои започването и на втория етап – този около Семинарията.

"Оттук нататък нашите усилия ще бъдат насочени към реализирането на втория етап, който е кръстовището на Симеоновско шосе при Семинарията. С това на практика ще бъде решен проблемът със задръстванията и изчакването в пиковите часове в целия участък", отбеляза Христов.

"В момента пропускането на движението на кръстовището за Симеоново при Семинарията се извършва със светофарна уредба, а един постоянен пост на пътна полиция спомага за облекчаването на трафика в пиковете часове", поясни Любомир Христов.