СДС се връща към своите корени, обяви Кабаиванов

Кандидатурата на Галя Гугушева е абсолютно професионална, допълни той

СДС трябва да се върне към своите корени, когато беше една коалиция от разнообразни партии, заяви лидерът на "сините" Емил Кабаиванов пред БНТ.

Той бе категоричен, че СДС е сложил точка на съществуването си като малка партия, "която да се бори да вкара десет кандидати в парламента".

"Трябва да се върнем към изконните наши ценности", настоя Кабаиванов.

"Синият" лидер подчерта, че общи инициативи и интереси, дори извън парламента, свързва СДС с тримата независими кандидати, които ще внесат кандидатурата за конституционен съдия на партията в парламента.

Както е известно, след отказа на депутатите на партията, тази работа ще свършат бившите "атакисти" Валентин Николов, Димитър Карбов и Огнян Тетимов.

"Кандидатурата е абсолютно професионална, на човек от гилдията, с необходимите морални и човешки качества, а възрожденските корени на кандидатката насочват към здравите български традиции", допълни Кабаиванов и подчерта, че СДС осъзнава сериозния си ангажимент в това отношение.

Както е известно след отказа на президента Петър Стоянов (1997-2002 г.), Съюзът на демократичните сили издигна кандидатурата на прокурорът от Апелативната специализирана прокуратура Галя Гугушева.

Тя е завършила е право в Софийския университет, а в момента е заместник административен ръководител на Апелативната специализирана прокуратура.

Работила е като прокурор в Административната специализирана прокуратура и в Окръжната прокуратура на София.