Независими внесоха кандидатурата на Гугушева за КС

Изборът за конституционен съдия ще се проведе на 19 декември

Независимите депутати Валентин Николов, Димитър Карбов и Огнян Тетимов внесоха в деловодството на парламента кандидатурата на Галя Гугушева за конституционен съдия от квотата на парламента

 

Кандидатурата на Галя Гугушева беше посочена от ръководството на СДС, но след отказа на сините депутати да я внесат в парламента, това направиха независимите депутати.

 

По-рано днес лидерът на СДС Емил Кабаиванов заяви, че кандидатурата й е напълно професионална. "Тя е човек от гилдията, с необходимите морални и човешки качества, а възрожденските корени на кандидатката насочват към здравите български традиции", категоричен бе той.

 

Както е известно след отказа на президента Петър Стоянов (1997-2002 г.), Съюзът на демократичните сили издигна кандидатурата на прокурорът от Апелативната специализирана прокуратура Галя Гугушева.

Тя е завършила е право в Софийския университет, а в момента е заместник административен ръководител на Апелативната специализирана прокуратура.

Работила е като прокурор в Административната специализирана прокуратура и в Окръжната прокуратура на София.

Днес беше крайният срок за внасяне на кандидатури за конституционен съдия. Изборът ще се проведе на 19 декември.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен