Разкриха близнаци, системно обирали къщи в района на Своге

Крими

01-12-2012, 12:31

Снимка:

БГНЕС

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Единият от братята е задържан, другият се издирва

Полицията в Своге разкри двама близнаци, извършили редица взломни кражби в града и региона, съобщават от МВР-София.

Братята са системни рецидивисти, прекарали близо 10 години зад решетките за грабежи, кражби и противозаконно отнемане на автомобили. Няколко часа след задържането на единия му е взета постоянна мярка "задържане под стража", издирването на другия продължава.

Братята обикновено правели ударите си заедно, набелязвали и разбивали необитаеми къщи и вили, настанявали се в тях, изяждали наличните хранителни провизии, задигали по-ценни вещи, дрехи и напитки и ги пласирали в столицата. Именно там вчера е задържан 37-годишният И.Т.

Близнаците влезли в полезрението на полицията след подаден на 6 ноември сигнал за разбита и ограбена къща в махала Клена в Своге, от която били откраднати храна и напитки.

При огледа криминалистите открили следи от извършителите и предприели действия по установяването им. Две седмици по-късно бил подаден сигнал за взломена къща и в с. Церецел, откъдето били отнети битови вещи, инструменти, дрехи и бензин.

Откритите при огледа следи, както и проведените действия по разследването в хода на досъдебното производство, насочили подозренията на криминалистите към евентуалните извършители.

С цел тяхното установяване и задържане служителите на РУП-Своге провели няколко полицейски операции в района на селата Церецел и Владо Тричков. При последната от тях, в която било включено и следово куче, извършителите били засечени, но успели да избягат в посока столицата.

Незабавно били обявени за общодържавно издирване и вчера със съдействието на служителите на столичното Второ РУП И.Т. е задържан за 24 часа и конвоиран в Своге.

В криминалното досие на задържания фигурират 11 регистрации, сред които и за грабеж във влак, идентично е и досието на издирвания му близнак. Двамата почти винаги действали заедно, поради което в повечето случаи и заедно пребивавали зад решетките.

Издирването на брата на задържания продължава. Разследващите изясняват тяхната съпричастност и към други взломни кражби в региона.