Касим Дал създаде нова партия и посочи врага – ДПС

Политика

01-12-2012, 13:46

Снимка:

БГНЕС

Автор:

bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Касим Дал с нова партия

Касим Дал: Виновни сме за мита "Доган"

Въставаме срещу статуквото на Ахмед Доган, посочи политикът

"Ние по никакъв начин не можем да бъдем ДПС 2, защото организацията на Ахмед Доган възпроизвежда статуквото на олигархията и агентите. Въставаме именно срещу това статукво!"

Това обяви Касим Дал, председател на Инициативния комитет на Народна партия "Свобода и Достойнство" (НПСД), по време на учредителното събрание на партията.

Дал бе категоричен, че новата политическа организация е готова да си партнира с всеки, който споделя принципите на тази борба.

"Няма как борбата срещу Ахмед Доган и неговата агентурна вихрушка да не започне именно от българските граждани с турска принадлежност, защото именно тази част от нацията преживя най-трудно програмирания преход. Там, където няма алтернатива, както местните деребеи внушават, там няма ценност", заяви политикът в своето слово.

Касим Дал определи НПСД като дясна или дясно-центристка партия, но не това ще бъде определящото при нея.

"За нас не е толкова важно дясно или център, а че имаме една-единствена идеология – тя се изчерпва с думите "достойна България". Затова е необходимо да поставим в центъра на всичко, което се случва човека", подчерта Дал и продължи:

"Чрез издигането на свободата и достойнството ние казваме, че цялата наша политическа дейност ще бъде акцентирана върху подобряването на качеството на живот на българските граждани. Чрез нашата Народна партия България има исторически шанс да се превърне в политически център на новите Балкани”.

В словото си Касим Дал се разкая за периода си, в който е бил верен на ДПС.

"Разбрах, че съм отдал огромна част от живота си на дело, в което с мръсни ръце са пипали ДС и нейните оръдия. След като разбрах истината заедно с мои съмишленици се опитах да променя нещата отвътре, отбеляза политикът, който преди време беше приближен до Ахмед Доган.

"Резултатът е ясен, всички бяхме изключвани, анатемосвани и заклеймявани. Беше ни отказвано дори елементарното право да се защитим, имахме чувството, че сме се пренесли в най-мракобесните времена. Не може да има друг стил в организация, ръководена от агенти на ДС, тоталитарният манталитет не може да бъде променен", обясни политикът. Всичко това обаче не успя да ни сломи", завърши той.

Сред гостите на форума бяха министърът на културата Вежди Рашидов, лидерът на СДС Емил Кабаиванов, председателят на НДСВ Христина Христова и други политици.