Поморие очаква гости от цял свят за престижен форум

През 2013-а за първи път България ще домакинства световния спа конгрес

Още от началото на месец май ще започне сезонът за община Поморие. Това ще стане с пристигането на над 800 участници в международния конгрес по балнеология, който за първи път ще се проведе на територията на България, в Поморие.

 Това съобщи за Burgasutre кметът на общината Иван Алексиев. Според него освен престиж и световна реклама за черноморския град, домакинството на голямата събитие ще привлече и по-големи приходи и потенциални клиенти на спауслугите в Поморие.

"Резервациите още не са започнали. Те ще стартират от следващата година, тъй катов момента все още водим разговори с компании за осигуряване на чартърни полети. Подготвяме базата и инфраструктурата", обясни г-н Алексиев.

За предстоящия сезон ще бъдат увеличени с близо 50 на сто пароместата в Поморие, след като в началото на лято 2012 общината осигури близо 1000 нови места за паркиране. Успоредно с това вече се подбира постоянна камисия, която ще отговаря за създаването на условия за оптимално развитиена соленето езеро в Поморие, която тази година беше предоставено от държавата на местната власт.