Фалстарт на делото за подкуп в затвора, учителката не получила обвинителен акт

Крими

04-12-2012, 10:55

Снимка:

авторът

Автор:

Нели Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Доктор и учителка в затвора на съд за подкуп

Диана Станчева, която а-ха да отнесе глоба от съда, влезе в залата с разпънат чадър, за да скрие лицето си

С фалстарт започна делото срещу д-р Веселин Вангелов и учителката в затворническото общежитие във Ветрен Диана Станчева, които са обвинени, че взимали подкупи от затворници, за да ги снабдяват с фалшиви диагнози за тежки заболявания.

Оказа се, че Станчева не е получила копие от обвинителния акт, което според законовите уредби е в разрез с правото й на защита.

Съдът, председателстван от Събчо Събев, не даде ход на делото и го отложи за 20 декември, но не спести някои тежки думи към подсъдимата.

Стана ясно, че според съда Диана не направила усилие да получи документа. В протокола бе записано, че последствията от невръчването на обвинителния акт са само в резултат на нейното поведение, тъй като съдебната администрация направила всичко възможно за нейното призоваване, включително и по телефон.

"Тези номера не на мен, много сте назад с материала", заяви съдия Събев. След това обясни, че има правила, които трябва да се спазват. "Не съм ги измислил аз, крив съм понякога, защото вие ми предоставяте тази възможност", допълни магистратът.

На финала той обясни на Станчева, че заради думите, които й е казал, няма да я глоби, но тя ще трябва да заплати всички пътни, командировъчни и други разноски, направени за днешното заседание.

След като отложиха заседанието окръжните магистрати поискаха за следващия път да се потърси връзка със затворника, който е поръчал фалшива диагноза през декември м.г. Той е бил пуснат на свобода този февруари, стана ясно на заседанието днес.