ДПС бойкотира избора на Галя Гугушева за КС

Вотът на недоверие – след референдума за АЕЦ "Белене"

ДПС няма да участва в процедурата по избор на конституционен съдия, обяви зам.-председателят на Парламентарната група на партията Йордан Цонев.

"ДПС нито ще участва в гласуването, нито ще участва в процедурата, защото тя е опорочена", отбеляза депутатът.

Той отказа да коментира кандидатурата на СДС за конституционен съдия на Галя Гугушева и каза, че ДПС се разграничава от този избор.

Цонев посочи още, ДПС ще гласува против Бюджет 2013, защото по думите му той е прокризисен и вместо да решава проблемите ги усилва.

От заседанието на партията стана ясно още, че вотът на недоверие към кабинета "Борисов" ще бъде внесен веднага след референдума.

"В края на миналата седмица имахме разговори с ръководството на БСП за вота на недоверие. Те категорично са за внасяне на вот на недоверие – тяхното желание е да отложим внасянето на вота и то да не става през декември с оглед на това, че те желаят да концентрират вниманието на обществеността върху предстоящия референдум – това е тяхната молба. Склонни сме да я уважим", отбеляза Христо Бисеров.

Заместник-председателят на ДПС изказа опасения, че е възможно да станем свидетели на фалшификация на предстоящите парламентарни избори и то в рамките на близо половин милион гласа.

Христо Бисеров не пропусна да коментира и новоучредената партия на Касим Дал - Народна партия "Свобода и достойнство".

"Нашият кратък анализ е, че това е партия-патерица на днешното управление", заяви депутатът.

Юнал Лютфи, зам.-председател на ПГ на ДПС подчерта от своя страна, че председател на партията е Корман Исмаилов, но никой не вярва, че той е действителният лидер.

"Това е сурогат, това е ерзац партия. Тя е измислена партия", подчерта той.
Лютфи предложи дори след изборите да преброим "те колко избиратели имат и как са повлияли на резултата на ДПС". "Ние не се безпокоим, ни най-малко", завърши той.