Челси се сбогува безславно с Шампионската лига

Спорт

06-12-2012, 08:13

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Милионерите на Абрамович станаха първия еврошампион отпаднал в груповата фаза

Последните 8 мача в Шампионската лига тази година се играха днес. Втората фаза от надпреварата приключи с двубоите от шести кръг в групите "Е", "F", "G" и "H". Отборите на първо и второ място в крайното класиране продължават участието си в следващата фаза на Шампионската лига. Завършилите на трето място ще играят в Лига Европа, а последните в подреждането приключват участието си в европейските клубни турнири.

В най-любопитната група Челси разгроми Нордселанд с 6:1, но резултатът остава за статистиката. Лондончани станаха първият европейски шампион, който отпада още в груповата фаза. Основният конкурент на "сините" - Ювентус, си осигури първото място в класирането след успех като гост над Шахтьор Донецк. Украинците продължават в ШЛ благодарение на п-добрите си показатели в мачовете с Челси.

Бойкият тим на Селтик също ще играе в следващата фаза, след успех над Спартак Москва с 2:1. В същото време конкурентите им от Бенфика не успяха да победят като гост Барселона и втъпреки нелошите положения и подмладения състав на каталунците завършиха 0:0.

Всички резултати, голмайстори и класиране вижте тук.