Полицията нащрек за пияни студенти гуляйджии

На 8 декември понякога от играчка става плачка

От МВР съобщиха, че предприемат необходимите мерки за обезпечаването на обществения ред и сигурността на гражданите по време на студентския празник – 8 декември.

Извършват се проверки на питейни и увеселителни заведения и в курортните комплекси и е създадена организация за полицейско присъствие около обектите и в местата, където предстоят увеселения.

Ще се извършват проверки и ще се осъществява контрол на водачи на МПС, употребили алкохол, неправоспособни водачи и управляващи технически неизправни МПС.
Особено внимание се обръща върху контрола при пренасянето, законната употреба и съхранението на пиротехнически средства, огнестрелно оръжие, боеприпаси, взривни вещества.
Униформени са проверили общо 796 обекта - дискотеки, ресторанти, почивни станции, хотели, туристически хижи и др. Повечето обекти, където предстоят тържества, са съсредоточени в курортите (Банско, Боровец, Пампорово, Сандански, Мелник и др.), както и в големите областни градове - София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново и Благоевград.
192 заведения са проверени от столичните полицейски служители.

На управителите са дадени предписания за спазване на работното време, режима на присъствие на малолетни и непълнолетни в заведенията, разпространението и употребата на наркотични и упойващи вещества, недопускане на посетители с оръжие и начина на съхранението му в обектите.

Засилено полицейско присъствие ще има и по входно-изходните артерии на столицата, където се очаква засилен трафик. Столичните пътни полицаи ще контролират паркирането в районите на заведенията, като неправилно паркираните ще бъдат отстранявани принудително.