Френски сирена и класно вино за Vienna Mozart Orchestra

Пловдив Лайф

07-12-2012, 11:49

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Скъпите костюми и перуки се съхраняват в специални контейнери

С много Коледно настроение и със специални изисквания след броени дни в Пловдив пристигат Vienna Mozart Orchestra. Музикантите носят изтънчения дух на 18 век и съответно желанията им по отношение на настаняване, кухня и транспорт са различни от традиционните.

Изключителни професионалисти те са и завладяващи актьори, облечени в автентични костюми и перуки от 18 век. Тези облекла са част от културното наследство на Австрия, като притежават музейна стойност. Поддръжката им изисква специални условия. Те се превозват в отделен контейнер, който осигурява подходящата влажност и температура, за да изглеждат винаги като нови.

Едно от изискванията на оркестъра е да има две отделни стаи, в които да се съхраняват автентичните костюми, перуки и пюпитри. Реквизитът им е застрахован на много висока стойност и е много важно да се пазят стриктно. Световноизвестните музиканти ще се настанят в парк хотел Санкт Петербург. Специалното посрещане за Vienna Mozart Orchestra ще бъде с класно вино, френски сирена и подбрани специалитети. По настояване на музикантите те ще бъдат настанени на по-високите етажи, където ще могат да се насладят на пълно спокойствие, тишина и приятна гледка.

Поради огромния интерес  за Коледния концерт на Vienna Mozart Orchestra в Пловдив се  пускат специални допълнителни места. Най-невероятното е, че публиката ще може да бъде само на една ръка разстояние от музикантите, тъй като ще бъдат осигурени ограничен брой места на самата сцена, по модел на големите класически сцени, неизменна част от културния живот на австрийската столица. Новите специални места се предоставят по инициатива на кмета Иван Тотев.

Преференциалните цени са от  40 лв.  и 60 лв.

Концертът в Пловдив ще бъде  на 13 декември, в Концертна зала, от 19 часа.

Билети за концерта се продават на касата пред Общината, касата на Концертна зала, както и в мрежата на магазини Германос, Пикадили, Офис 1, бензиностанции ОМВ и онлайн в Eventim.bg.