ЦИК отказа регистрация на воеводите за референдума

Политика

08-12-2012, 14:29

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Инициативен комитет на ВМРО брани ядрената енергетика в BG

ГЕРБ, СДС и НДСВ са защитници на външни интереси, твърдят от ВМРО

Представителите на ГЕРБ, СДС и НДСВ в Централната избирателна комисия отказаха регистрация на Инициативен комитет на ВМРО за защита на тезата „За независима българска енергетика срещу опитите България да попадне в чужда енергийна зависимост“.

С това те опорочиха собствената си и без това спорна практика на регистрация на инициативни комитети, като застъпници в референдума, пишат воеводите.

Според тях се регистрират само инициативни комитети, които са против развитието на българската ядрена енергетика.

Това очевидно се прави в полза на чужди интереси, с което се нарушават принципите на равнопоставеност и равен достъп до средствата за информация на всички тези в предстоящия референдум, допълват от ВМРО.

Воеводите твърдят, че от унищожаването на българската енергетика имат интерес чужди държави - на първо място Турция, която планира мащабно строителство на енергийни мощности, включително АЕЦ.

От ВМРО допълват, че ще обжалват пред Върховния административен съд отказа на Централната избирателна комисия за регистрация на инициативния комитет, както и регистрацията на другите три инициативни комитета.  Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"