Обвиненият за сводничество епилептик 2 г. на топло за кражба

Крими

11-12-2012, 11:55

Снимка:

авторът

Автор:

Нели Иванова

Всичко от Автора

Адвокатът му брои 200 лв. кеш за отмъкнат от Красимир Арабаджиев електрожен

Обвиненият в сводничество Красимир Арабаджиев, който е болен от епилепсия, се оказа подсъдим и по друго дело - за кражба и побой, което започна и завърши днес с осъдителна присъда.

Окръжните магистрати, председателствани от съдия Яни Гайдурлиев, одобриха споразумение между държавното обвинение и защитата за 2 години затвор и обезщетение на обраната от Красимир - Нефисе Ибрям от Карнобат.

Случката е от август т.г. Според обвинението Красимир Арабаджиев нападнал Невисе и мъжа, с когото тя живее на семейни начала - Георги Жеков, бил ги и им отмъкнал електрожен, метална резачка и други вещи на стойност 460 лв. Жеков опитал да даде отпор на грабителя, но Красимир запалил резачката и го заплашил с нея, разказаха днес в кулоарите на съда Невисе и братята й, които дойдоха да я подкрепят. Жената обясни, че се чувства унижена и уплашена.

"Ще ме извините, простичка съм, но искам този, обвиненият, да получи наказание", заяви пред съда карнобатлийката, която още е в шок от случилото се.

Тя бе обезщетена и с 200 лв., които защитникът на Красимир - адв. Сава Каров извади от портфейла си и й брои на ръка. Оказа се, че след като Арабаджиев бил сгащен, ченгетата открили плячката му и я върнали на Нефисе и Георги. Сред вещите обаче липсвал електроженът, който експерти са оценили на 200 лв.