Гранични от 6 държави садят дървета в Морската на Бургас

Представители на Гранична полиция от Румъния, Русия, Украйна, Грузия, Турция и България засадиха ритуално 6 кедъра в Морската градина, преди това разгледаха експозиция "Макетни кораби"

Със сигурност граничните полицаи ще помнят дълго срещата с българските си колеги в Бургас. Както Burgasutre вече информира служби от 6 държави в Черноморския регион се събраха за ежегодния си форум, като домакин тази година бе Морския град.

Сигурността в Черно море е на високо ниво заради професионализма на служителите от Граничните полиции на Турция, Румъния, Русия, Украйна, Грузия и България“. Така кметът на община Бургас Димитър Николов приветства участниците в 13-та среща на лидерите на Граничните брегови охрани от Черноморския басейн в “Морско Казино“.

Съществуват отлични възможности за паралелно развитие на морските области по цялото крайбрежие на Черно море в близкото бъдеще. Важна роля в тези процеси имате и вие, тъй като сигурността е важно условие за тяхното успешно осъществяване“, допълни кметът Николов.

Участниците в 13-та среща на лидерите на Граничните брегови охрани разгледаха с интерес експозицията „Макети на кораби“, предоставени от Бургаската и Варненска корабостроителница и годишната изложба на бургаските фотографи. След насладата за очите обаче дойде ред на друго далеч по-нестандартно мероприятие.

Представители на Гранична полиция от Румъния, Русия, Украйна, Грузия, Турция и България засадиха ритуално 6 кедъра в Морската градина.

В израз на гостоприемство кметът Димитър Николов пък  им пожела да посещават Бургас достатъчно често, за да се грижат за дръвчетата.