Пазете щастието за себе си

Ако имате положителни емоции, които искате да съхраните, не мислете „защо“ е така.

Когато ви се случи нещо хубаво – запазете го за себе си, без значение дали това е приятна романтична среща или мечтана отпуска на екзотичен остров. Хората обичат да споделят приятните си преживявания, но едно от последните изследвания сочи, че историите, които се предават от уста на уста, притъпяват чувствата ни, които се касаят до положителния ни опит.

Т.е. ако разказвате на приятелите си за най-романтичната ви целувка, случката вече не е толкова забележителна.
Когато обсъждаме опита си, положителен или отрицателен, емоциите ни, отнасящи се до събитието стават по-малко изразителни. Фактът, че общуването ни кара да анализираме дадена случка, води до емоционална притъпеност.

Историите, предавани от уста на уста, влияят на мнението на този, който получава информацията, но това кара и разказвача да преразгледа събитията в детайли, смекчавайки емоциите. Напр. ако споделите  в какъв хубав ресторант сте били, вие може да започнете да се замисляте за недостатъците, които до момента не сте забелязали. От друга страна, ако сте имали неудачен опит в ресторанта, напълно възможно е да откриете положителните моменти от пребиваването си там. Всичко това може да бъде отнесено и към моментите от личния ви живот.

Казват, че никога не трябва да питаме партньора си, за какво точно ни обича. И наистина - не трябва да го прави. Не си струва да анализираме точно това чувство, тъй като колкото повече го правите, толкова повече то ще затихва. Ако имате положителни емоции, които искате да съхраните, не мислете „защо“ е така.

Така че ако имате прекрасно преживяване, чиято сила като усещане искате да съхраните, не говорете за него, в противен случай, то вече няма да е нищо особено.

 

източник: infoniac.ru