Бивш играч на Нефтохимик организирал черното тото

Прокуратурата е повдигнала обвинения на организаторите, очаква се футболистите да бъдат освободени днес следобед

На двама от общо десетте задържани за черното тото ще бъдат повдигнати обвинения за организиране на незаконни залагания по закона за хазарта. В ареста са 8 футболисти и 2-мата 26-годишни бургазлии, сочени за организатори на схемата. Единият от тях бил бивш футболист на Нефтохимик, заяви пред Burgasutre говорителят на Районна прокуратура - Мария Маркова.

По непотвърдени данни организатори са 26-годишният Тошко Пачев и наборът му криминално проявения Иван Сивев. Според запознати Сивев ритал в аматьорския клуб Месембрия и бил много близък на футболиста Галин Димов.

В случай, че вината им бъде доказана те могат да отнесат до 6 години на топло и глоба от хиляда до 10 хил.лв., допълни прокурорката.

Всички са задържани за 24 часа, които изтичат днес следобед. Дали престоят им в следствения арест ще бъде удължени зависи от държавното обвинение.

Към момента все още се водят процесуални действия и се събират доказателства, поясни прокурор Маркова.

Тя допълни, че към останалите задържани ще бъдат предявени обвинения за участие в нерегламентираната хазартна схема и спрямо събрания доказателствен материал ще се прецени дали да се входира искане за постоянен арест.