Пуснаха тарторите на хазартната схема под гаранция

Всички задържани за черното тото са освободени от ареста

Сочените за организатори на незаконни залагания са пуснати под парична гаранция, съобщи за Burgasutre наблюдаващият прокурор Христо Колев.

Двамата са пуснати от следствения арест за общо 6 хил. лв. - 5 бона е броил единият и хиляда другият. Прокурор Колев категорично отказа да съобщи имената на обвиняемите. Най-вероятно обаче 1000 лв. е гаранцията за 26-годишният Тодор Пачев, а по-високата сума за освобождаването на криминално проявения Иван Сивев.

Според запознати Сивев ритал в аматьорския клуб Месембрия и бил много близък на футболиста Галин Димов.

На останалите 8 задържани не са повдигнати обвинения и те са освободени след изтичането на 24-часовата мярка за неотклонение, уточни прокурорът. По думите му обаче и към момента се водят процесуални действия, които да установят дали и какво е било участието им в нерегламентираната дейност. 

Според непотвърдени данни Даниел Младенов, Румен Трифонов, Преслав Йорданов, Янко Георгиев, Георги Терзиев, Яни Пехливанов, Николай Николов и Пламен Димов, всички от Черноморец, както и играчът на Нефтохимик Галин Димов са били задържаните за денонощие футболисти.

Междувременно шефът на ГДБОП Станимир Флоров съобщи, че двама от замесените в схемата са основни организатори на незаконни залагания от А и Б група.  "Има незаконни залагания, а не манипулиране на резултати от срещи", каза още Флоров и допълни, че основните членове на групата са разпитани и са признали вината си.

"За това какви пари се разиграват говори това, че в един от тях бяха намерени 10 хиляди лева джобни. При разработката не е установено манипулиране на резултатите. Установено е, че самото залагане е незаконно. Към две от лицата ще бъдат повдигнати и обвинения. Първоначално в полезрението на разследването са попаднали дванадесет души, а в хода на разследването са станали десет“, каза още Флоров.