15-16 декември: Делови уикенд

Слънце в Стрелец, Луна в Козирог-Водолей

Почивните дни, които ни предстоят категорично няма да бъдат традиционния уикенд. Предпразничната суматоха е една от причините, а другата, по-съществената е силния делови акцент в настроението. Мнозина вероятно ще предпочетат да поработят допълнително-и с право. Сега можете да направите за кариерата си повече отколкото за седмици, та дори и за месеци.
В събота дори и да не се налага да се занимавате с обичайните си делови ангажименти, би било добре да потърсите контакт с хора които биха могли да подкрепят вашите професионални и бизнес цели. Луната в козирог ще ни помага да се концентрираме във важните за момента житейски теми и вероятно никой няма да желае да си губи времето напразно. В резултат на това макар и почивен, събота ще се окаже доста продуктивен ден и тези които предпочетат да отложат почивката, със сигурност няма да съжаляват за това. Още повече че енергията на новолунието вече набира своята мощ и ще започне да ни дава възможности за първи опити в посока осъществяване на намеренията и целите ни. Виталитета ще бъде на ниво, сили и смелост няма да ни липсват а и идеите и предложенията постъпващи към нас си струват. Не позволявайте  на моментни настроения и случайно възникнали поводи за развлечения да ви отклоняват от замислите ви. Всичко което правите през този ден трябва да бъде в контекста на вашите стратегически цели и перспективи.

В неделя вече ще можем да поразпуснем и да се насладим на приятни новини, интересни срещи и радостта от общуването с приятели и съмишленици. Това също е ден който не подкрепя уединението и удоволствието от домашния уют. Обществени мероприятия и светски събития ще дават възможност за интензивен интелектуален обмен, а за някои и източник на алтернативни идеи и преживявания. Не се колебайте да изпробвате нещо ново и различно. Направете нещо което ще ви накара да разчупите обичайните си житейски рамки, ще ви обогати с впечатления, ще ви даде достъп до необичайни за вас хора и среда.

Неделната вечер ни очаква с много позитивни впечатления, ярки емоции и вълнуващи срещи.
Ако все още не се сте направили необходимите празнични покупки и в двата дни вечерните часове предоставят възможности за успешен шопинг.

 

Здраве хранене и красота

В организма се активизират всички процеси и той се нуждае от акумулирането на повече енергия. периодът не е подходящ за провеждането на диети и разтоварващи режими. Напротив, уместно е да се вслушвате в тялото си и да не пренебрегвате нуждите си. Сега то само ще ви насочи към храните съдържащи вещества от които се нуждае. Опитвайте от всичко, заложете на разнообразието не но прекалявайте с количествата. Изключително полезни за всички клетки на тялото са веществата съдържащи се в зърнените продукти.

Редно е също постепенно да увеличим физическата си активност. бездействието сега ще блокира пробуждащите се в тялото енергийни потоци.