Новолуние в Стрелец : една малко по-глобална перспектива

Слънце в Стрелец, Луна в Стрелец

Астрологичен коментар на новолунието в Стрелец и периода 13.12.12 - 11.01.13

 

Четвъртък ще ни даде възможност да поставим точка на миналото и ще внесе обновление в живота ни. Активния период на деня е твърде кратък и ще приключи  в ранния предиобед, когато в 10.40 часа настъпва Новолунието. Постарайте се да приключите незавършените дела в този кратък период, тъй като в обедните и следобедните часове вероятно всички ще полетим на крилете на очакванията и вдъхновението, които обикновено носи Новолунието в Стрелец. Нови идеи и неочаквани хрумвания ще подхранят оптимизма ни днес и през следващите дни, и би било добре да посветим втората половина на деня за да начертаем целите си и да подредим приоритетите си. Не бързайте с изводите, постъпките и решенията-те ще бъдат много по-уместни през дните до края на седмицата. Днес просто се потопете в усещанията и надеждите си и се опитайте да ги преживеете пълноценно. Не забравяйте, че Новолунието е необикновен ден, захранващ събитията и процесите за целия лунен месец, който ще продължи до 11 януари 2013г.

Новолунието в Стрелец ще ни захрани с копнеж по необичайни преживявания, желание да експериментираме с нови идеи, да си създадем по-глобални и стратегически житейски цели и да с концентрираме в разработването на плановете и стратегиите за тяхното осъществяване. То ще ни съдейства да разширим познанията и впечатленията си чрез пътувания, обучение и международни контакти.

Импулсът, с който ще бъде захранен новия жизнен цикъл ще бъде наситен с много ентусиазъм, макар и да липсват основателни причини за него. Вероятно мнозина също ще пожелаят да избягат по далеч от отговорностите, а всякакви ограничения ще срещат болезнена реакция, особено в първите дни на периода. Проблеми ще създават необмислени постъпки и твърде праволинейни изисквания, както и прояви на високомерие и необосновани претенции.

Важна особеност на това Новолуние е, че и Слънцето, и Луната нямат никакъв обмен с останалите планети до края на прехода си в зодиакалния знак Стрелец. Това е фактор, който указва нестабилност и непредсказуемост. Имайте едно на ум, че в ситуациите и начинанията през периода, ще властва случайността и не всичко ще протича според нашите планове и разчети. Юпитер, като управител на знака Стрелец придобива ключова роля в такава ситуация, тъй като Слънцето и Луната ще бъдат принудени да съгласуват действията си според неговите позиции и условия. Меркурий, а по късно през месеца и Венера ще трябва да направят същото. Основателни притеснения буди факта, че Юпитер е изгнаник, с ограничени пълномощия във враждебния за него зодиакален знак Близнаци и все още е ретрограден, която му пречи да изпълнява пълноценно обичайната си роля на бенефактор. В тази позиция и с тези отговорности, той застава и във фокуса на необичайна конфигурация наречена Йод-Божи пръст. Повече за нея можете да прочетете тук.

Взаимодействието на планети като Юпитер, Сатурн и Плутон указва наличието на процеси с глобално стратегическо значение. Те са свързани с държавните и социални структури, властта, икономиката, финансите, международните отношения, обществения морал и човешките ценности. Ситуациите възникващи при конфигурация Йод пък, изискват решителни действия по отстраняването на допуснати грешки и повтаряне на ненаучени житейски уроци, толкова пъти, колкото е необходимо те да бъдат усвоени. В настоящия случай тя отключи  подвластните на себе си процеси по време на Зимното слънцестоене на 21 декември ще реализира своето влияние до края на март, когато Пролетното равноденствие ще  я захрани с допълнителен импулс за реализация. В този смисъл тази конфигурация, наред с напрегнатия обмен между уран и Плутон оформя общия пейзаж за предстоящата 2013 година.

 

В същността си подобен обмен между тримата Глобални стратези, дава възможност за коригиране на погрешни направления и създаването на по-работещи концепции. Това е конфигурация, влияеща преди всичко на обществените и политическите процеси и цялостната обстанова по света. Тя дава надежда за изход в ситуации, които са достигнали мъртва точка на развитие. Предвид че е обвързана и с революционния обмен между Уран и Плутон, обещава също така възможност за постигане на компромис и съгласие по световни проблеми и въпроси, по които до момента такова е липсвало. Структурите, разнообразни области на човешките взаимоотношения и съществуващи модели, в които е назрала необходимостта от реформи, ще бъдат задължени да намерят решение на дълго отбягвани проблеми, в името на съхраняването на целостта и дори съществуването си. Онези, които съумеят да се възползват от тази възможност, ще получат шанс за оцеляване и обновление, макар и с цената на отказ от желани, но нежизнеспособни модели и принципи на съществуване. Тъй като Юпитер все още е ретрограден, до февруари ще можем да разчитаме само на осъзнаване и подготовка за тези процеси и едва в ранната пролет ще можем да видим и първите резултати от тях. Разбира се няма да липсва и остра съпротива, съпроводена с опити за възпрепятстване или отлагане,  докато промяната не бъде приета като неизбежна необходимост.

Внимание в анализа и прогнозата но новолунието в Стрелец, изисква и Уран който точно в деня на новолунието спира ретроградното си движение и възстановява обичайния си ход. Само по себе си това е астрологично събитие, което винаги е свързано с взрив от освободена енергия и усещания, довеждащи до границата на възприятията. Това внася допълнителна непредсказуемост в най-чакания месец от години. Освобождаването на мощната ураническа енергия често е съпътствано с нарастване на риска, повишена аварийност в работата на сложни системи на енергетиката, авиацията и комуникациите от глобално стратегическо значение, както и с неовладяни революционни вълнения на масите. Преди почитателите на култовата датата 21.12.12 да въздъхнат от облекчение, че най-после са намерили астрологично потвърждение на очакванията си, искам да уточня, че Уран, както всички останали външни планети е ретрограден всяка година за няколко месеца и подобно освобождаване на мощната му енергия се осъществява през всяка година. Разбира се 2012 е необичайна и то не заради числовата поредица в датите, а заради наситеността си на рядко срещани астрологични събития и интензивните глобални процеси описани от взаимодействието на Уран с Плутон. Тези процеси трудно могат да се вместят в една дата, дори в една година и  ще приключат едва след няколко години ,така че да, тази беше интересна и сложна, такава ще бъде и следваща, но от това едва ли ще настъпи  края на света. какво още няма да се случи четете ТУК.

Искам да подчертая, че съвсем не омаловажавам значението на датата 21.12 -това е сакрална дата-денят на Зимното слънцестоене. Импулсът с който се захрани земята в този ден се запазва до Пролетното равноденствие на 20 март 2013 и опредееля основните параметри в обществен и личен план, така че датата съвсем не е без значение. Пред вид и активирането в същия ден на конфигурацията Божи пръст от Венера, планетата на равновесието и любовта този ден поставя наистина стабилни изисквания пред цялото човечество, актуалните тенденции за следващата година. А те са свързани с установяването на добродетеите на Юпитер и Венера - Истина, Справедливост, Любов и Равновесие. Така че всички ние имаме задача през този месец да станем техни проводници. Ако за тази цел е необходимо всички хора по Земята да концентрират енергията си в един момент, то няма по подходяща дата за това от 21 декември. Но тази енергия трябва да е изтъкана от осъзнати и разумни импулси, а не от страх, неясни очаквания и илюзии.

На личен план през месеца на новогодишните празници ще получим възможност да обновим представите си, което ще ни позволи да променим и перспективите си. При един по мащабен поглед детайлите придобиват друго значение и много често картината е по-приятна. Би било добре обаче да не разчитаме твърде много на Стрелешкия ентусиазъм, защото той не е дълговечен а и в момента е доста подвеждащ. Случайността, така натрапчиво присъстваща в периода, няма да заработи във ваша поза, ако оставите делата си на самотек и загубите връзка с реалността. Концентрирайте се в практични цели и  бъдете настойчиви в осъществяването им дори и да не виждате моментални резултати. Обмена между Сатурн и Плутон на индивидуално ниво, дава възможност за укрепване на социалните и професионални позиции, която ще стане очевидни след 20 декември. Не пропускайте възможност да демонстрирате професионализма и компетентността си пред хора, от които зависят доходите и кариерата ви. Не допускайте също така личните ви ценности да бъдат развенчани или обезценени, заради общественото мнение, както и да правите компромиси във личните си взаимоотношения заради ситуации със съмнителен престиж.

И пак ще напомна, че денят на Новолунието е специален. Вселената реагира отзивчиво и всяка мисъл, чувство и дума могат бързо да се проявят в реалността като факти и събития. Бъдете отговорни към личното си щастие, към всички хора по Земята и към цялата Земя!
Успех!