Бургаски диджей пуска песен за края на света

Бургас Лайф

15-12-2012, 13:28

Снимка:

Cybertronic Studios

Автор:

Славея Стоянова

Всичко от Автора

Предпремиерата на новото парче на Димитър Кирязов ще бъде на 20 декември

Бургаският DJ Димитър Кирязов вади чисто нов клип, чиято предпремиера ще бъде на 20 декември, ден преди фаталната дата, на която според някои ще настъпи краят на света.

Концепцията е новаторска, а заради снимките дори се е наложило рязко да качва и смъква килограми, разказа за Burgasutre Кирязов.

"Клипът има сценарий, не са случайни кадри. Парчето се казва Free Yourself (Освободи се) и идеята е, че героят е загубил надежда във всичко. От нищото се появява ангел, който е певицата, но тя не участва в клипа и чрез пеенето си му споделя, че няма нужда да се притеснява, всичко ще бъде наред. Идеята ми беше да се наблегне на положителното, но от малко по-различен ъгъл,  да не се говори за любов, защото напоследък има толкова много музика, свързана само с тази тема", обяснява талантливият бургазлия.

Продукцията е в същия жанр, в който беше и лятното Dance with me, вокалите обаче са поверени на цигуларката Даниела Кожухарова – Danny.  Малка част от интересните подробности около един от най-чаканите сингли напоследък е, че заради клипа преди снимките Димитър е качил 4 килограма, които пък в рамките на 10-дневното филмиране трябвало да свали.

Парчето официално ще излезе през следващата година. Зад камерата отново застава режисьорът Николай Гарабедян, а за грима се е погрижила Стелияна Карчева.

"Dance with me стигна до MTV и не мога да допусна да не дам всичко от себе си за следващата продукция", допълни диджеят. В края на лятото, малко след като Dance with me обиколи България, пиарът на бургазлията изпратил парчето до световния музикален канал. Оттам го харесали и веднага започнали да го въртят в ефира си. На родна земя пък песента продъжава да жъне успехи, последният от които е номинацията за БГ парче на 2012 в класациите на The Voice.

За да стигне до най-успешния канал в Европа и до десетки чартове у нас обаче Димитър е извървял дълъг път за своите 23 години. Любовта към миксирането започва с увлечение по техниката преди повече от 10 години.

"Като малък имах голяма слабост към електротехниката, бях колекционер и търсех все по-качествена. После започнах да слушам транс музика, а малко по-късно и да се интересувам и от диджеите и реших, че и аз искам да стана. Самоук съм", казва той.

След година миксиране вкъщи Димитър решил да се пробва пред публика. Макар че тогава е бил на крехките 14 г. една от големите дискотеки в града му дава шанса да застане зад пулта за няколко часа, без управителите да подозират на колко всъщност е. Именно това участие дава старт на кариерата му. "Получих страхотна подкрепа от родителите ми и благодарение на това се случиха нещата при мен. Имаха ми пълно доверие, дори са идвали на мои участия", разказва още Димитър.

През 2005 година издал първото си парче "Hey, You", като за проекта работил с испанска продуцентска къща. Сингълът дори достига второ място в чартовете за ъндърграунд музика в слънчевата страна. Младият изпълнител обаче иска да работи в родината си и прекратява отношенията си с чуждестранната компания.

"Мисля само за работа в България, приключих отношенията си с испанците преди 5 г., борбата ми е концентрирана у нас. Искам да покажа на българите, че ние можем да творим музика на европейско ниво, каквато примерно румънците се смляха да правят", споделя за амбициите си той. Освен като диджей Димитър се изявява и като композитор и продуцент. Голяма част от идеите за клипове към парчетата също са негово дело.

Любопитна подробност е и неговата кампания "The city of love" за свободно споделяне на музика под мотото "Изкуството да подаряваш музика".

"Създадох я преди пeт години, всичката музика, която създавам, я разпространявам напълно безплатно. За България съм "за" това, ние все още не можем да си позволим страшно много неща", разяснява Кирязов.

Бургаският диджей ще е композитор и на музиката за продукцията на Максим Генчев за Васил Левски. Очаква се снимките за лентата да започнат след около три месеца, на този етап все още се набират средства за реализирането й.

"Няма голяма разлика между правенето на денс парчета и този тип музика. Представям си по мой начин изиграна историята по сценарий и правя музиката, след което като се заснемат кадрите ще коригирам където трябва. На два пъти я правя, така излиза", разказва с усмивка той.

Преди години пък Димитър създал музиката към пиеса и вече има опит в тази сфера. Част от бъдещите проекти са за продължение на супер хита на лято 2012 "Dance with me".