Пловдивските спирки – между Истанбул и Милано (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

17-12-2012, 12:37

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Нови спирки – след Нова година

Навесите ще са с голяма козирка и карта на града

Имаме одобрен проект за външния вид на новите спирки на градския транспорт. Взели сме пример от успешни модели във Виена, Милано, Истанбул и Краков и залагаме на изчистената визия. Това съобщи кметът Иван Тотев.

Новите навеси ще имат рекламен елемент и табло с карта на града, която ще помага на пътниците да се ориентират за своето местонахождение. Местата за сядане и облегалките ще са метални, но с дървена облицовка, за да могат спокойно да се ползват в големите студове и жеги. Покривите ще са силно изнесени напред и настрани, за да пазят чакащите от дъжд и вятър. Страничните панели пък ще са от прозрачния, здрав и лек материал триплекс. Те ще се доближават максимално до земята и покрива, за да гарантират максимална защита от стихиите, заяви още Тотев. Той припомни, че към спирките ще има и търговски обекти.

В момента експерти определят точното място за поставяне на новите навеси. Първите модули ще бъдат монтирани в края на януари следващата година. До лятото повечето спирки вече ще са готови, изтъкна още кметът. Тотев посочи, че в анекса за договора за концесия е заложена поддръжката на спирките в „чист и приветлив вид” и възстановяване на евентуални щети при вандалски посегателства.