Цветанов шокиран: Магистрат обядвал с част от "Универсалните"

Бойко Найденов вече му знае името, обяви МВР шефът

"Аз не мога повярвам, че магистрат може да обядва с лица, които са съпричастни към подобно източване на пари от републиканския бюджет с ДДС схемите", обяви вътрешният министър Цветан Цветанов по повод информацията, че от МВР подозират магистрат, че е изнесъл оперативна информация към престъпна група, разбита под кодовото име "Универсалните".

"След този "работен" обяд поведението на обектите е променено, комуникацията е преустановена и започнаха да чистят опциите със съответните компютърни конфигурации", посочи вицепремиерът.

Цветанов обаче отказа да назове името на провинилия се магистрат и посочи, че изпълняващият длъжността главен прокурор Бойко Найденов вече знае за кого става въпрос.

"Когато имаме пробив в системата на МВР сме безкомпромисни и ако погледнете колко полицаи са уволнени за съпричастност към престъпни групи ще се уверите в нашите действия", подчерта вътрешният министър.

По предварителни данни задържаните като организатори на групата, разбита при "Универсалните" са отговорни за източването на над 16 милиона лева от ДДС.

Става дума за основни монополисти, снабдявали универсалните магазини в страната през последните няколко години.

Източването на ДДС ставало по позната и добре отработена схема, обяви в края на миналата седмица Цветанов.

Той посочи, че в групата на "Универсалните" има син на бивш министър на земеделието, син на член на митниците и мъж, замесен в покушението на Бай Миле.