Срам и мизерия тласнали учителката към смъртоносния коктейл

Лекарите в "Пирогов" са успели да стабилизират Илияна Иванова

Лекарите от "Пирогов" са успели да стабилизират състоянието на уволнената учителка Илияна Иванова, която вчера бе приета с тежко алкохолно отравяне в болницата.

Приятелката й Елена Лазарова обясни, че вероятната причина Иванова да опита да отнеме живота си със смъртоносен коктейл – алкохол и медикаментите "Карбомазепин" и "Коаксил", е пълното отчаяние и безизходицата, в която е изпаднала.

След като преди седмица тя влезе в час пияна и танцува пред учениците, учителката загуби работата си и вследствие на срама, е претърпяла психологически срив, смята нейната близка.

Тя обясни, че Илияна е много борбен човек и с много труд сама е отгледала трите си деца -  Тео, Стефи и Марти.

"Семейството живее в изключителна мизерия. Хвърляше се на всичко само и само да спаси децата си от глад. Не мога да повярвам, че тази силна и борбена жена може да стигне до тук ", каза Лазарова пред TV7.

Децата на Илияна сега били в сравнително добро състояние, за тях се грижи леля им. Ходят и на психолог.

Sofiautre.bg разбра, че допреди няколко дни Илияна Иванова е била в друга болница, където постъпила за лечение доброволно.

Тя отишла там миналия вторник, след като в понеделник бе изведена от полиция и с белезници от 130 СОУ, където влязе в час пила и танцуваща "Gangnam style".