Опозицията с план за премахване на Маджарова

След изгонването на Касабов от сесията с полиция, БСП и НФСБ внесе искане за оставка

Искането за оставката на председателя на Общински съвет – Бургас Снежина Маджарова бе внесено рано тази сутрин в деловодството на местния парламент, след като вчера шефката на ОбС беше няколко пъти заплашена от членове на опозицията, че ще бъде свалена.

Областният лидер на БСП Атанас Зафиров, общинският председател на левицата в Бургас Павел Маринов, новият водач на групата на БСП Евгений Мосинов и общинските съветници от НФСБ Георги Дражев, Валентин Касабов и Християн Митев депозираха подписката за бламирането на първия след равни в ОбС Бургас.

Под искането личат парафите на седем парламентаристи от НФСБ, шест от БСП, двама от СЕК и д-р Георги Мигаров, който досега бе част от групата на “Демократична коалиция”. Той вчера по време на общинската сесия няколко пъти обеща на Маджарова, че ще бъде свалена, за коет още търси и съмишленици и от нейните съпартийци.

Според ЗМСМА зам.-председателите трябва да свикат извънредно заседание в 14-дневен срок.
Според адвокат Евгени Мосинов, взетото решение е крайна мярка, до която се е стигнало заради неуважението на опозицията в местния парламент.