ГЕРБ за премахването на Маджарова: БСП е патерица на НФСБ

Мнозинството в ОбС застана зад шефката на общинския съвет

От партията мнозинство в местния парламент застанаха зад председателката Снежина Маджарова и я поздравиха за отличната й работа. В декларация ГЕРБ - Бургас се обяви срещу опитите на опозицията да създава хаос и напрежение, с цел политическа реклама.

"Категорично не подкрепяме искането на 16 съветници за предсрочно прекратяване пълномощията на Председателя на Общинския съвет г-жа Снежина Маджарова.

 

Половин година преди в страната ни отново да се проведат избори е очаквано опозицията да търси възможности да се появи в медиите. Нормално е в „мишена” да се превърнат хората с най-високи позиции в ПП ГЕРБ, за да могат покрай тях съветници, които не са входирали нито една конструктивна докладна в Общинския съвет, да се изявят публично", се казва в декларацията.

Герберите определят действията на БСП и НФСБ като отчаяни опити за смяна на статуквото в Общинския съвет на Бургас. Те припомнят, че ГЕРБ спечели мнозинство в Общинския съвет на Бургас и след като Маджарова завърши успешно първия си мандат на председател беше избрана отново на този пост. При това не само с вота на управляващите.

"Изненадани сме как съветниците от БСП се превърнаха в патерица на НФСБ и са се подписала под мотиви за оставка, в които са изброени единстевно неоснователните претенции на хора от партията на СКАТ и СЕК. С търсене на скандали, вулгарни обиди от трибуната на Общинския съвет и искане на оставки част от т.нар. опозиция търси възможност за изява в най-добрия град за живеене. Трудно е да си опозиция в град, който се развива с най-бързи темпове, затова се търсят изкуствени скандали", твърдят още от партията.